Inside JobPogledaj trailer!

Film

kriminalistički, dokumentarni (2010)

Inside Job

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
8,398%
Inside Job

Godina:

2010

Žanr:

kriminalistički, dokumentarni

Trajanje:

105 min

Režija:

Charles Ferguson

Scenarij:

Chad Beck
, Charles Ferguson
, Adam Bolt


Glavne uloge:


Matt Damon
  >  Narrator (voice)
George W. Bush
  >  Himself (archive footage)
Paul Meins
  >  Himself
Ben Bernanke
  >  Himself (archive footage)
Kristin Davis
  >  Herself
Martin Feldstein
  >  Himself
Willem Buiter
  >  Himself
Jonathan Alpert
  >  Himself
John Campbell
  >  Himself
William Ackman
  >  Himself
Sigridur Benediktsdottir
  >  Herself
Daniel Alpert
  >  Himself
Jerome Fons
  >  Himself
Satyajit Das
  >  Himself
Patrick Daniel
  >  Himself

Opis:


'Inside Job' provides a comprehensive analysis of the global financial crisis of 2008, which at a cost over $20 trillion, caused millions of people to lose their jobs and homes in the worst recession since the Great Depression, and nearly resulted in a global financial collapse. Through exhaustive research and extensive interviews with key financial insiders, politicians, journalists, and academics, the film traces the rise of a rogue industry which has corrupted politics, regulation, and academia. It was made on location in the United States, Iceland, England, France, Singapore, and China.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Food, Inc.

    Food, Inc. (2008)

    dokumentarni

    Koliko zaista znamo o hrani koju kupujemo u lokalnim supermarketima i poslužujemo našim obiteljima? Robert Kenner podiže veo s američke prehrambene industrije razotkrivajući podatke koji se skrivaju...
  • Citizenfour

    Citizenfour (2014)

    biografski, dokumentarni

    Ovaj Oskarom nagrađen dokumentarac o odbeglom američkom obaveštajcu, gledaocima donosi pristup hongkonškom susretu autorke filma Laure Poitras i novinara Glena Grinvalda s Edvardom Snoudenom, tokom...
  • Century of Enslavement: The History of the Federal Reserve

    Century of Enslavement: The History of the Federal Reserve (2014)

    dokumentarni

  • Too Big to Fail

    Too Big to Fail (2011)

    drama, povijesni, vijesti

    Sredinom 2000-ih Wall Street je rastao u svakom pogledu, s rekordnim dividendama, višemiljunskim godišnjim zaradama i rastućim poslovanjem s nekretninama. No, 2008. sve se to preko noći urušilo. Do...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • insideman
    eXtreme member
    10.03.2011. 22:43



    http://www.imdb.com/title/tt1645089/


    [TUBE]X2DRm5ES-uA[/TUBE]



    Dokumenatarac o finansijskoj krizi



    Više od dve godine pošto je američka vlada usvojila hitan paket za spasavanje finansijskog sistema, u iznosu od 700 milijardi dolara, nezaposlenost u SAD je visoka, a oduzimanje kuća vlasnicima koji ne mogu da otplate hipoteke, i dalje izaziva zabrinutost. Dokumentarni film „Inside Job“ Čarlsa Fergusona istražuje uzroke finansijske krize 2008, i upozorava da je moguća nova recesija, ukoliko Obamina administracija ne zauzme čvršći stav prema američkom bankarskom sektoru i kompanijama koje se smatraju „suviše velikim da propadnu“.

    U filmu „Inside Job“, Čarls Ferguson iznosi argument da su pohlepna i rizična ulaganja investitora, bankara i direktora sa Vol Strita dovela zemlju do ekonomskog kolapsa 2008.

    Ferguson navodi da, dve godine kasnije, pravda još nije zadovoljena.  Nijedan pojedinac nije optužen zbog, kako kaže, „obmane Amerike.“

    "Jedan od razloga zbog kojih sam snimio ovaj film bio je da se ljudima pomogne da shvate šta se desilo, da omogućimo prosečnom Amerikancu da razume zbog čega se Amerika i dalje nalazi u ovoj strašnoj situaciji“.

    Ferguson u svom filmu kritikuje stav Obamine administracije prema industriji finansijskih usluga, koji smatra suviše popustljivim, kao i predsednikov izbor savetnika.

    "U svojoj predizbornoj kampanji, Obama je rekao mnogo toga što nas je navelo na uverenje da će preduzeti korake u vezi sa ovom situacijom. Medjutim, kada je izabran, ljudi koje je postavio da vode ekonomsku politiku su zapravo bili oni koji su doprineli izazivanju krize“.

    Film svojim gledaocima ne nudi svetlo na kraju tunela. Ferguson tvrdi da bankari sa Vol Strita i dalje drže američku ekonomiju – i vladu – kao taoce. Međutim, on ima veru u demokratski proces.

    "Ne smatram da je neizbežno da Vol Strit kontroliše politiku američke vlade. I dalje mislim da je Amerika demokratska država, i ma koliko da njena demokratija bila nesavršena, ili u problemima, i dalje je moguće da američki narod stane na put ovim dešavanjima“.



    prevod radi: Cpt_Acid

{{message}}

{{item.title}}