KlondaikPogledaj trailer!

Film

drama, ratni (2022)

Klondaik

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
6,9100%
Klondaik

Godina:

2022

Žanr:

drama, ratni

Trajanje:

100 min

Režija:

Maryna Er Gorbach

Scenarij:

Maryna Er Gorbach


Glavne uloge:


Oleg Shcherbina
  >  Yaryk
Artur Aramyan
  >  Mercenary Commander
Anatolij Ohorodnyk
  >  Mercenary
Serhii Momot
  >  Mercenary
Oleg Shevchuk
  >  Sanya
Evgeniy Efremov
  >  Chief
Oksana Cherkashyna
  >  Irka
Sergey Shadrin
  >  Tolik

Opis:


Ukrajinska porodica živi na granici sa Rusijom. Počeo je rat. Irka odbija da napusti svoju kuću, čak i ako u njeno selo dolaze oružane snage. Ubrzo nakon toga, ona se nađe i u sred katastrofe usled pada putničkog aviona, 17.07. 2014. godine.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Ta farda

    Ta farda (2022)

    drama

    Mlada Iranka Fereshteh naizgled vodi sasvim uobičajen život. Dok ne studira radi u tiskarskoj radnji u Teheranu i sanja o selidbi u SAD. Ali nikako ne može pronaći vremena za tečaj engleskog. Naime...
  • New Normal

    New Normal (2022)

    horor

    Hyun-Jung, žena koja živi sama i nervozno gleda vesti. Seung-Jin, srednjoškolac koji pokušava popraviti svoje slabe ocene radeći volonterski. Hyun-Su, žena koja pokušava pronaći prijatelja suprotnog...
  • La caja

    La caja (2021)

    drama

    Redatelj Lorenzo Vigas donosi mračni psihološki triler o dječaku koji se opsesivno pokušava uvući u život stranca uvjeren da je riječ o njegovom ocu. Mladi Hatzin putuje doma iz udaljenog rudarskoga...
  • The Exam

    The Exam (2021)

    drama

    Rojin, mlada žena slomljena srca koja pati od depresije nakon nestanka zaručnika, priprema se za prijamni ispit na sveučilištu. Ako ne uspije, otac će je prisiliti na brak. No ako uspije, mogla bi...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • 2b0rn0t0b
    eXtreme member
    20.01.2023. 13:48

    Pogledao sam ovaj film pre dve nedelje ali još nisam skupio dovoljno snage i sabrao prave reči da o njemu suvislo progovorim.  Film me je uništio, poderao, razvalio.

    Ukrajinski Klondaik (2022) je za mene jedno od najbrutalnijih filmskih iskustava koje sam doživeo poslednjih nekoliko godina. Kada kažem brutalno, pri tome ne mislim na grozomornost scena nasilja i krvi, već na onaj psihološki i emotivni aspekt koji ovaj film budi u gledaocu.

    Znam da Klondajk neće biti omiljen, niti popularan, ali svima koji nalete na njega preporučujem da ga obavezno pogledaju. 

    Ona je Ukrajinka, On Rus, žive u blizini ukrajinsko-ruske granice negde u Donbasu i čekaju bebu. Leto je 2014. godine i počinje građanski rat. 
    Ovo je samo kratka ekspozicija. Neću da prepričavam fabulu filma. 

    Čim je u februaru prošle godine počelo ovo ukrajinsko-rusko sranje počeo sam manijakalno da gledam ukrajinske i ruske filmove. To je moj način da odgovorim na stres, moj pokušaj da o razlozima ovog  rata nešto saznam i naučim. Naivno, ali je tako.

    Film je vizuelno nelep, radnja se doima konfuznom i rascepkanom, potreban je izvestan napor da se razlikuju ukrajinski i ruski jezik i na kojoj su strani akteri, ali nosi brutalnu antiratnu poruku univezalne vrednosti. Poslednjih pola sata filma je emotivni tour de force, katarzičnost epiloga je skrozirajuća.

    Ne, još ne mogu da o njemu pišem. 

    Pogledajte film. 


  • titlovi.com
    Approval team
    18.01.2023. 22:08
    Prevod je uradio Titivillus ✨

{{message}}

{{item.title}}