Los colonosPogledaj trailer!

Film

drama, povijesni, kriminalistički (2023)

Los colonos

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,0
Los colonos

Naslov:

Doseljenici

Godina:

2023

Žanr:

drama, povijesni, kriminalistički

Trajanje:

97 min

Režija:

Felipe Gálvez Haberle

Scenarij:

Mariano Llinás
, Felipe Gálvez Haberle
, Antonia Girardi


Glavne uloge:


Luis Machín
  >  Monseñor
Sam Spruell
  >  Colonel Martin
Alfredo Castro
  >  José Menéndez
Camilo Arancibia
  >  Segundo
Mariano Llinás
  >  Francisco Moreno
Adriana Stuven
  >  Josefina Menéndez
Marcelo Alonso
  >  Vicuña
Mishell Guaña
  >  Kiepja
Emily Orueta
  >  Granddaughter
Agustín Rittano
  >  Capitán Ambrosio
Mark Stanley
  >  Alexander MacLennan
Benjamin Westfall
  >  Bill
Heinz K. Krattiger
  >  Samuel

Opis:


Čile, početak 20. veka. Bogati zemljoposednik unajmljuje tri konjanika da obeleže granice njegovog velikog imanja i otvore put do Atlantskog okeana preko ogromne Patagonije. Ekspedicija u kojoj učestvuju mladi polučileanac i američki plaćenik, pod vođstvom nepromišljenog britanskog poručnika, se ubrzo pretvara u „misiju civilizacije“.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Los delincuentes

    Los delincuentes (2023)

    drama, kriminalistički, komedija

    Moran je službenik banke u Buenos Ajresu, koji osmišljava plan kako da sebe i kolegu Romana oslobodi rada. Ukrašće novac iz banke kako bi finansirao njihovu penziju a jedino što treba da se uradi...
  • La chimera

    La chimera (2023)

    komedija, fantazija, avantura

    Neuobičajenu priča o engleskom arheologu koji pomaže bandi pljačkaša starih grobnica. Svatko ima svoju himeru, nešto što pokušava doseći, ali nikako ne uspijeva pronaći. Za bandu pljačkaša –...
  • El auge del humano 3

    El auge del humano 3 (2023)

    drama

    Različite grupe prijatelja lutaju kroz mračan, kišovit i vetrovit svet. Oni provode vreme zajedno, pokušavajući da pobegnu od svojih depresivnih poslova, neprestano lutajući ka misteriji novih...
  • Kadib Abyad

    Kadib Abyad (2023)

    dokumentarni

    Potraga za istinom jedne Marokankeprepliće se s mrežom laži u njenoj porodičnoj istoriji. Kao kćerka i režiserka, ona spaja ličnu i nacionalnu istoriju dok razmišlja o neredima za hranu iz 1981...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • AlexDeLarge
    eXtreme member
    25.04.2024. 22:23
    Nekako me je putovanje podsetilo na film Rolf de Heera`The Tracker` samo sto je ovde u pitanju Patagonija i drugi cilj putovanja, da osiguraju nenormalno po povrsini velik  posed  ( koji se u tom trenutku bavio ovcama i vunom, i osnova kompaniju, nakon toga osnovace i druge, zanimljiv i njegov brod koji i dalje stoji nasukan)  do Atlanskog okana  . Gledao sam jos jedan film `Tierra del Fuego`Tierra del fuego samo sto prethodi ovom,i tada malo procitao  o desavanjima, dobro podosta se i zaboravi,   tako da me nije iznenadio.

    Da istorijska drama i moze jos nesto da se umetne revizionisticki vestern, jednim delom je baziran na istinitim dogadjajima, nije mi smetalo, i uopste ne mislim da to moze u startu nekog da odbije da gleda, jedino tema moze nekome da ne odgovara.

    Dve licnosti koje se pojavljuju, pa i glavne su u toj prici sta sprovode , su i postojale, nisu promenili imena, i to sto su radili, kao sto su i pisali savremenici. Ali to mi nista ne umanjuje. Jedan od njih skotski vojni veteran,  americki placenik koji ume da namirise na kilometre ..., jezivi su.  Od Aljaske do Ognjene zemlje da je bila tolika zaslepljenost, mrznja i zlocini, mucna prica o starosedeocima .  Vide se i Mestici, od kojih jedan ide na putovanje sa prethodnom dvojicom , e sad tu ima ima nesto sporno u prici, ima prekid  i nastavlja se nekoliko godina kasnije.

    U sustini prica, pa jeste nasledje kolonijalizma i sve sto je donelo, zemljoposednici i kompanije rodjene u krvi,  malo i prica oko Cilea i Argentine oko teritorije, i zlocini. Zanimljivo je i da su prikazali sta su nagrade u ovom slucaju bile.

    I opet na kraju vlada koja hoce to da ... uzas, ali svidelo mi se sto su to prikazali, nekako i me se i svidja kako su zavrsili, moglo je ostrije, ovako je nekako podmuklo. 

    Lepo je snimljen, pa u sustini  kao jedno svedocanstvo, odlican debitanski film rezisera i koscenariste. 

    Hvala za prevod!
    AlexDeLarge2024-04-26 08:15:32
  • titlovi.com
    Approval team
    22.04.2024. 22:29
    Prevod je uradio Filaret ✨

{{message}}

{{item.title}}