Moj jutarnji smehPogledaj trailer!

Film

drama (2019)

Moj jutarnji smeh

Ocjena korisnika
Tako-tako
7,2
Moj jutarnji smeh

Naslov:

Moj jutarnji smeh

Godina:

2019

Žanr:

drama

Trajanje:

94 min

Režija:

Marko Djordjevic

Scenarij:

Marko Djordjevic


Glavne uloge:


Nebojsa Glogovac
  >  Milos
Snezana Tatalovic
  >  Brat
Aleksandar Mitrovic
  >  Pacijent
Djordje Djokovic
  >  Komsija
Jasna Djuricic
  >  Radica
Bratislav Slavkovic
  >  Rajko
Filip Djuric
  >  Dejan
Ivana Vukovic
  >  Kaca
Stefan Trifunovic
  >  Rakic
Sonja Isailovic
  >  Cerka
Ema Muratovic
  >  Sestra

Opis:


Priča o zakasnelom odrastanju tridesetogodišnjaka Dejana koji konačno gubi nevinost. Sve to, u širem smislu, govori o jednoj generaciji koja je odrastala „pod staklenim zvonom“ i čiji su roditelji pokušavali da sačuvaju decu od surove realnosti. Sada, kada su roditelji izgubili dostojanstvo i snagu i kada su porodice počele da se urušavaju, njihova deca, već odrasli ljudi, konačno moraju da preuzmu odgovornost i suoče se sa životom.

Obradio/la:

IgaBiva

Pročitaj recenziju filma Moj jutarnji smeh:

 • Slično za pogledati
 • Komentari (2)
 • Ustav Republike Hrvatske

  Ustav Republike Hrvatske (2016)

  drama, komedija

  Priča o četvero ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri. I vjerojatno nikada ne bi međusobno...
 • Thalasso

  Thalasso (2019)

  komedija

  Provokativni francuski pisac Mišel Uelbek sreće Žerara Depardjea u centru za terapiju morskomvodom u Kaburu. Zajedno, oni pokušavaju da prežive zdrav režim kojem su podvrgnuti u ovoj ustanovi...
 • La virgen de agosto

  La virgen de agosto (2019)

  drama

  Dok većina Madriđana napušta glavni grad Španije tokom avgusta zbog nesnosnih vrućina, Eva odlučuje da ostane u gradu i upozna se sa njim na drugačiji način. Susreti sa starim prijateljima, rađanje...
 • Ivana the Terrible

  Ivana the Terrible (2019)

  drama

  Film zasnovan na istinitim dogaqđajima i problemima koje je u leto 2017. godine imala Ivana Mladenović, srpska rediteljka koja živi u Rumuniji.

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Danilo-Naissus
  Junior moderator
  02.06.2020. 15:14
  Biću vrlo kratak: kurton od filma.     

  Naslov filma može da bude i: Pseće govance na asfaltu.      
  "Prazna pivska boca" - bi već imalo neku umetničku dubinu i simboliku.

  Glogovac je jedina (epizodna) svetla tačka filma - ali ipak nedovoljno. Najjača scena - kad 5 minuta gledaš u zatvorena ulazna vrata stana sa unutrašnje strane. A onda se upitaš: Koj' moj sam gledao ovo njesra?

  Ostalo je sve zbrzano i nedorečeno, površno... nedovršeno, glupo...

  Znači... znate već šta treba sa ovim filmom...    

  Eh, da... i poster filma je FEJK MAMAC ili nisam gledao ceo film na RTS-u.   

  ŠTETA što nije bio kratkometražni. Bačene pare zalud. Iga Biva je bio blag prema ovom... bem li ga šta je... filmu. Da je bio u fazonu Home video bio bi za nijansu bolji. I koga briga kako je kamera postavljena... niko neće da kaže posle filma "Jebote... kamera im je vrh, A priča? Nisam gledao."
 • 2b0rn0t0b
  eXtreme member
  02.06.2020. 13:47
  Opet sam prvi u komentarisanju nekog novog filma, a nije da se posebno trudim da pratim najnoviju produkciju, bilo stranu ili domaću.

  Ne bih da budem prestrog prema filmu, ali nisam posebno oduševljen. 

  Pročitah prethodno nekoliko odličnih recenzija u nedeljnicima, pa su mi očekivanja bila velika. Verovatno i to može biti razlog zašto sam na kraju ostao blago razočaran. A, nakon što pročitah recenziju našeg kontraverznog Iga Bive nije mi ostalo da dodam boznašta. Sve je napisano precizno i tačno. 

  Stvarno je film mogao biti malo dinamičniji. Sve razumem, i statičnu kameru i duge, spore kadrove i radnju koja se kao pantljičara sa namerom razvlači, ali ... 

  U par navrata režiser insistira na nekim nepotrebno dugim i praznim scenama koje bi trebalo da potcrtaju tu prazninu u dušama filmskih junaka, prevashodno protagoniste, koji je za moj ukus poslednju scenu preglumio. Sve do nje je bio dobar i suptilan, ali je na kraju prekardašio.
   
  Da je sve otišlo u pravcu neke makar blage komedije, komedije karaktera, za šta je bilo puno osnova jer sama tema daje puno materijala za tako nešto, ili recimo komedije apsurda, rezultat bi bio mnogo zanimljiviji. Ovako, ostaje mi neprijatno tup ukus u ustima i uverenje da je jedan verovatno dobar kratki film razvodnjen i nategnut u celovečernji.
  2b0rn0t0b2020-06-02 13:52:38