On the Avenue

Film

komedija, ljubavni, glazbeni (1937)

On the Avenue

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,9
On the Avenue

Naslov:

Na aveniji

Godina:

1937

Žanr:

komedija, ljubavni, glazbeni

Trajanje:

89 min

Režija:

Roy Del Ruth

Scenarij:

Irving Berlin
, Eddie Cherkose
, William M. Conselman
, Gene Markey
, Samuel Pokrass


Glavne uloge:


George Barbier
  >  Commodore Caraway
Madeleine Carroll
  >  Mimi Caraway
Walter Catlett
  >  Jake Dibble
E.E. Clive
  >  Cabby
Joan Davis
  >  Miss Katz
Alice Faye
  >  Mona Merrick
Stepin Fetchit
  >  Herman
Douglas Fowley
  >  Eddie Eads
Billy Gilbert
  >  Joe Papaloupas
Alan Mowbray
  >  Frederick Sims
Dick Powell
  >  Gary Blake
Sig Ruman
  >  Herr Hanfstangel (as Sig Rumann)
Cora Witherspoon
  >  Aunt Fritz
Douglas Wood
  >  Mr. Trivet
The Ritz Brothers
  >  Performers (as Ritz Brothers)

Opis:


Gary Blake postavio je novi mjuzikl na Broadwayu u kojem nastupaju Braća Ritz i Mona Merrick koja u kraćoj satiri tumači "najbogatiju djevojku na svijetu". Bogata Mimi Caraway s ocem nazoči premijeri i shvati da se radi o šali na njen račun. Odlazi se žaliti Garyu nakon izvedbe tražeći da izbaci skeč, no on je odbije. Ipak, vremenom se upoznaju i zaljube što pomrsi račun Moni koja također voli Garya. Na aveniji (On the Avenue) je filmski dragulj iz tridesetih godina prošlog stoljeća koji je desetljećima bio nepravedno podcijenjen. Ujedno, jedan je od najboljih mjuzikala glumice i pjevačice Alice Faye koji je uz Alexander's Ragtime Band, That Night in Rio i Hello, Frisco, Hello snimila za studio Fox. Međutim Na aveniji izdvaja se posebnim stilom i sadrži nezaboravne muzičke numere Irvinga Berlina poput "Slumming on Park Avenue", "He Ain't Got Rhythm", "I've Got My Love To Keep Me Warm" i "This Year's Kisses".
O filmu Ugodna šetnja za ljubitelje mjuzikala On the Avenue jedan je od najzabavnijih mjuzikala iz tridesetih godina dvadesetog stoljeća koji nas uvodi u svijet iza pozornice. Razlikuje se od sličnih filmova u kojima je u pravilu u središtu zbivanja predstava kojoj tek predstoji premijera jer u On the Avenue zaplet nastaje tek nakon premijere. Još jedna odlika ovog filma jest izvrstan scenarij u kojem sve glatko teče pa iako radnja ima nekoliko „rupa“, gledatelj ih rado zanemaruje. Glazbu za film napisao je Irving Berlin, a neke od nezaboravnih numera uključuju zaraznu "I've Got My Love to Keep Me Warm," pomalo melankoličnu "This Year's Kisses," i čarobnu "You're Laughing at Me." U filmu nastupa i solidna glumačka ekipa: šarmantni Dick Powell partner je Madeleine Carroll koja unatoč tome što tumači tipičnu bahatu bogatašku kći, na kraju ipak osvaja srce gledatelja. Alice Faye je u vrhunskoj formi dok umilnim glasom izvodi svoje glazbene numere, a Cora Witherspoon uspijeva uvijek biti svježa i poletna. Režiju potpisuje umješni Roy Del Ruth. (Craig Butler, AMG Review)

Obradio/la:

Kneginja
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • The Dolly Sisters

    The Dolly Sisters (1945)

    biografski, drama, ljubavni, glazbeni

    In 1904, Uncle Latsie comes to New York from Hungary with two little nieces, who immediately take to cafe dancing. In 1912 they're still at it, but to pay Uncle's card debts they decide to go into...
  • Hello Frisco, Hello

    Hello Frisco, Hello (1943)

    komedija, ljubavni, glazbeni

    In turn-of-the-century San Francisco, an ambitious vaudevillian takes his quartet from a honky tonk to the big time, while spurning the love of his troupe's star singer for a selfish heiress.
  • Lillian Russell

    Lillian Russell (1940)

    biografski, drama, povijesni, glazba

    Life story of the musical star from her discovery in 1890 by band leader Tony Pastor till her retirement in 1912 when she married newspaperman Alexander Moore.
  • Rose of Washington Square

    Rose of Washington Square (1939)

    drama, ljubavni, glazbeni

    New York city in the 1920s: a singer struggles to keep her boyfriend from trouble. When she makes it to Ziegfeld, he heads for five years in jail. Lots of Faye and Jolson singing. The story is so...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}