Sunshine State

Film

drama, ljubavni (2002)

Sunshine State

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,980%
Sunshine State

Godina:

2002

Žanr:

drama, ljubavni

Trajanje:

141 min

Režija:

John Sayles

Scenarij:

John Sayles


Glavne uloge:


Angela Bassett
  >  Desiree Perry
Timothy Hutton
  >  Jack Meadows
Miguel Ferrer
  >  Lester
Edie Falco
  >  Marly Temple
James McDaniel
  >  Reggie Perry
Mary Steenburgen
  >  Francine Pinkney
Eliot Asinof
  >  Silent Sam
Gordon Clapp
  >  Earl Pinkney
Cullen Douglas
  >  Jefferson Cash
Clifton James
  >  Buster Bidwell
Alan King
  >  Murray Silver
Perry Lang
  >  Greg
Alex Lewis
  >  Terrell
Jonathan Lengel
  >  Dick Yordan
Amanda Wing
  >  Krissy

Opis:


Mary Temple (Edie Falco) i Perry (Angela Bassett) su dvije žene koje život odvede na isti put. Ambiciozni poduzetnici žele otkupiti zemljište te se obrušavaju na malu floridsku obalnu zajednicu u kojoj uglavnom žive mjesni seljačine i postariji Afroamerikanci. Mnogi od njih ne žele žrtvovati posao i dom u ime 'napretka', ali čini se da je gradsko vijeće više nego spremno dopustiti otkup zemljišta i gradnju na njemu. Vlasnica hotela Mary razmišlja da od svega digne ruke i proda hotel, a Perry se nakon povratka kući bori s prodajom svojeg dijela zemljišta.

Film je dobio 2003.godine nagrade 'Black Reel' , 'Image Award' te 'Golden Satellite'
  • Slično za pogledati
  • Komentari (3)
  • Limbo

    Limbo (1999)

    drama, triler, avantura

    Aljaska je posljednji nedovoljno istraženi teritorij Amerike, zemlja raznolikosti, bogatstva, avantura, ali i iskupljenja. Tri osobe naći će se na životnom testu i suočiti se sa svojim demonima u...
  • Silver City

    Silver City (2004)

    drama, misterij, komedija, triler

    Kada glasujete, činite to na vrijeme i često, poručuju nam protagonisti izvrsne satirične političke drame 'Silver City'. Njen redatelj, slavni John Sayles, dodao bi i da glasujete pametno, imamo li...
  • Il primo giorno d'inverno

    Il primo giorno d'inverno (2008)

    drama

    Valerio is a lonely young boy who can't get on with the others of the same age. He just observes without been seen and tries to compare himself to them, especially with two tough guys from his...
  • Men with Guns

    Men with Guns (1997)

    drama, avantura

    Svako sledeće gledanje ovog potresnog remek-dela otvara nov pogled na ovu preciznu, s ljubavlju i ogromnim majstorstvom pravljenu priču o putovanju kroz uništenu zemlju i uništene živote putnika i...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Filaret
    Senior translator
    01.06.2013. 01:50
    Odličan film. Ko zna zašto je to dobro, kako su pametne žene govorile, a još pametniji umeli da čuju. Od čuda kostiju u majčinoj utrobi do čuda svete zemlje kostima ispunjene. Maltene remek delo. 
    Zahvalnost Khevenhileru za savršen prevod.
  • Kneginja
    The Legend Of
    01.07.2011. 00:34


    Khevenhiler hvala za jos jednog Saylesa Hug


    Titl mozete preuzeti OVDJE

  • Khevenhiler
    Senior translator
    30.06.2011. 14:24
    Sunshine state (2002)

    režija i scenario: Džon Sejls



    Radnja ovog filma se odvija na Floridi - "Sunčanoj državi", a počinje posetom odavno otuđene žene svojoj majci i rodnom ostrvu.

    Na tom ostrvu se dešavaju velike promene. Građevinski preduzetnici žele da na sve načine dođu do zemlje u obalnom pojasu. Preko korumpiranih političara pokušavaju da nametnu eksproprijaciju zemljišta, proglašavajući ga javnim vlasništvom ili još oštrije - državnim interesom.


    Meri Stinburdžen

    U duhu Sejlsove izreke, "Nikad ne znaš šta će da iziđe ispod kamena koji hoćeš da prevrneš." i ovde je zemlja bremenita istorijom. Od Indijanaca, piratske baze, španske vlasti, plantaže s robovima do novije istorije, kada je pre Drugog svetskog rata grupa dobrostojećih crnih Amerikanaca zakupila više placeva i oformila lokalnu vikend-zajednicu. Sada su ti ljudi u penziji, a preduzetnici im otimaju komad po komad zemlje. Groblje je već otuđeno i nalazi se usred golf terena.


    Idi Falko i Timoti Haton

    Mnogo dobrih glumica i glumaca, Anđela Beset, Idi Falko, Timoti Haton, Meri Stinburdžen, Džejn Aleksander, Miguel Ferer i mnogi drugi učestvuju u Sejlsovom prikazu još jedne velike slike moderne Amerike i dramatičnih promena koje se dešavaju svima pa čak i nama u ovom zabačenom budžaku.
    Naročito bih istakao odličnu ulogu Idi Falko, sasvim različitu od Karmele Soprano po kojoj će sigurno biti zauvek prepoznatljiva.

    Prevod je postavljen. Uživajte! Smile
    Khevenhiler2011-07-17 09:19:36

{{message}}

{{item.title}}