The BikeridersPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički (2023)

The Bikeriders

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,2
The Bikeriders

Naslov:

Bajkeri

Godina:

2023

Žanr:

drama, kriminalistički

Trajanje:

116 min

Režija:

Jeff Nichols

Scenarij:

Jeff Nichols


Glavne uloge:


Norman Reedus
  >  Funny Sonny
Paul Dillon
  >  The Kid's Father
Tom Hardy
  >  Johnny
Damon Herriman
  >  Brucie
Will Oldham
  >  Bartender
Michael Shannon
  >  Zipco
Paul Sparks
  >  Gary Rogue Leader
Emory Cohen
  >  Cockroach
Happy Anderson
  >  Big Jack
Austin Butler
  >  Benny
Boyd Holbrook
  >  Cal
Jodie Comer
  >  Kathy
Toby Wallace
  >  The Kid
Karl Glusman
  >  Corky
Beau Knapp
  >  Wahoo
Mierka Girten
  >  The Kid's Mother
Nathan Neorr
  >  Goodpaster
Mike Faist
  >  Danny

Opis:


Kathy (Jodie Comer), odlučna članica Vandala koja je udana za divljeg, bezobzirnog vozača motocikla po imenu Benny (Austin Butler), prisjeća se evolucije Vandala tijekom desetljeća, počevši od lokalnog kluba autsajdera ujedinjenih dobrim vremenima, tutnjavom motora i poštovanjem prema njihovom snažnom, postojanom vođi Johnnyju (Tom Hardy). Tijekom godina Kathy daje sve od sebe kako bi se snašla u neukroćenoj prirodi svog supruga i njegovoj odanosti Johnnyju s kojim osjeća da se mora natjecati za Bennyjevu pažnju. Kako život u Vandalima postaje sve opasniji, a klub prijeti da postane još zlokobnija banda, Kathy, Benny i Johnny prisiljeni su donositi odluke o svojoj odanosti klubu i jedni drugima.

Obradio/la:

IgaBiva
  • Slično za pogledati
  • Komentari (4)
  • Tuesday

    Tuesday (2023)

    fantazija

    Zora živi sa smrtno bolesnom kćerkom Tuesday. Jednog dana stiže Smrt u obliku papagaja koji menja veličinu i govori i šalje Zoru i Tuesday na emotivno putovanje tokom kojih će pokušati da saznaju...
  • A Haunting in Venice

    A Haunting in Venice (2023)

    drama, kriminalistički, horor

    Detektiv Hercule Poirot je u mirovini i živi povučeno u Veneciji. Usprkos vlastitom protivljenju, pozvan je na seansu na koju nerado odlazi. Kada gost bude ubijen u ukletoj palači u kojoj se održava...
  • Madame Web

    Madame Web (2024)

    akcija, znanstvena fantastika, avantura

    Za razliku od tipičnog žanra, Madam Veb priča samostalnu priču o poreklu jedne od najmisterioznijih junakinja izdavačke kuće Marvel. U napetom trileru glumi Dakota Džonson kao Kasandra Veb...
  • Bad Boys: Ride or Die

    Bad Boys: Ride or Die (2024)

    komedija, akcija, avantura

    Najpoznatiji zločesti dečki u svom prepoznatljivom spoju vrhunske akcije i urnebesne komedije, ovaj put s malim preokretom: sada su oni u bijegu. Detektivi Mike Lowrey i Marcus Burnett istražuju...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • ar8c
    eXtreme member
    16.07.2024. 00:05
    Neočekivano dobar film, baš sam uživao. Ciljana publika jesu stariji filmofili kojima nije stran taj sirovi i surovi, da ne kažem muški način funkcionisanja i življenja turbulentnih 60-ih i 70-ih prošlog veka. Za filmofile koji vole da pogledaju štivo o ljudima sa margine, siromašnoj radničkoj klasi, kao i onoj nešto manje radničkoj, a više ratničkoj, buntovničkoj i naviknutoj na poroke i kriminal.

    Pre svega, rekao bih, za one koji kapiraju motive i strasti grupisanja, kao i gotovo familijarnog okupljanja oko jedne ideje, vrste muzike, prevoznog sredstva, ili nečeg petog. Ne krijem da sam i sam sklon takvim grupisanjima još od mladalačkih dana, pa mi je štivo u potpunosti leglo i držalo maksimalnu pažnju, bez obzira na nešto sporiji tempo i pretežno narativni stil. Dakle, ovaj film, baš kao i praktično svaki drugi, nije i za svakog ljubitelja pokretne slike!

    Film je zapravo odlična psihološka studija o funkcionisanju mase i pojedinca unutar te mase. Studija o (sporom) odrastanju i sazrevanju, o fanatizmu, snazi lojalnosti i privrženosti nekoj ideji i grupi, a povrh svega toga i kvalitetno seciranje svih izazova koje unutar takve grupe prolazi par u pokušaju da ostvari funkcionalnu romansu unutar nemogućeg okruženja. Jednako impresivno je videti koliko je dobro prikazana geneza i grananje jedne ideje i grupe koja se vremenom širi i transformiše, postajući na kraju čudovište koje proždire samu sebe, usput i same inicijatore sa fatalnim posledicama. Paralela - recimo političke stranke!

    Zanatski takođe sve pohvale za učesnike. Od kvalitetne režije, kamere, scenarija, vernog dočaravanja bajkerskog sveta od pre više od pola veka, pa do više nego dobre podele uloga i glumačkog rada. Mislim da svi zaslužuju pohvale, ali po meni šou su ipak ukrali Tom Hardy i Austin Butler.

    Prvi zato što je odradio još jednu, rekao bih klasičnu "hardyjevsku" ulogu, gde se čoveku više ni ne čini da glumi drugi lik, već samog sebe. Ne znam boljeg od njega za ulogu vođe bajkera. Mladi Butler je već etabliran glumac koji se pokazao u nekoliko jakih filmova, a njegova mogućnost transformacije i uživljavanja u lik je izvanredna. Samo je potvrdio da je dokazani lider tog ne previše snažnog talasa mladih glumaca današnjice.

    Dakle film je odradio posao i mogu da ga ocenim jakim ciframa. Opet, ovo nikako nije materijal za svakog i mnogi ga neće doživeti na ovakav način. I to je potpuno očekivano i OK.
  • Mizi
    eXtreme member
    14.07.2024. 18:38
    Smorčina, skipovati!
  • klass
    Active member
    13.07.2024. 17:04
    Skoro dva sata traje, a bukvalno se nista ne desava osim na samom kraju jedno minut. I to je sve. Prosto je neverovatno kako neko uspe da snimi film koji se sastoji iskljucivo od traca. Komer je kao neki narator, u stvari tracara koja opisuje taj klub, te likove i ta (nepostojeca) desavanja, a film prati tu njenu ispraznu pricu. Znaci zaista je umetnost snimiti film koji ama bas nista ne prikazuje. Dobri glumci u ocajnom filmu. I Hardi, i Komer i Batler su dobri, i samo zbog njih - Ocena 4. 

{{message}}

{{item.title}}