The King and IPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, ljubavni, glazbeni (1956)

The King and I

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,496%
The King and I

Naslov:

Kralj i ja

Godina:

1956

Žanr:

biografski, drama, ljubavni, glazbeni

Trajanje:

133 min

Režija:

Walter Lang

Scenarij:

Oscar Hammerstein II
, Margaret Landon
, Ernest Lehman


Glavne uloge:


Deborah Kerr
  >  Anna Leonowens
Yul Brynner
  >  King Mongkut of Siam
Rita Moreno
  >  Tuptim
Patrick Adiarte
  >  Prince Chulalongkorn
Martin Benson
  >  Kralahome
Alan Mowbray
  >  Sir John Hay
Carlos Rivas
  >  Lun Tha
Terry Saunders
  >  Lady Thiang
Rex Thompson
  >  Louis Leonowens
Geoffrey Toone
  >  Sir Edward Ramsay

Opis:


Glazbena drama. 1882. udovica Anna Leonwens sa sinom Louisom dolazi u Bangkok gdje ju čeka posao guvernante kod sijamskog kralja. Premda joj je obećana kuća u kojoj će živjeti sa sinom, dolazi do nesporazuma i Ana će biti smještena u kraljevu palaču. Isprva nije zadovoljna, ali kad upozna kraljevu djecu, pristaje na to. Uskoro će Anna poučavati i kraljeve žene, tješiti nesretnu Tuptim koja je darovana kralju, a zaljubljena u drugog muškarca, Lun Thaa. Za boravka na dvoru Anna će se suprostavljati kralju i pokušati utjecati na njegove krute odluke te uskoro zadobiti njegovu naklonost. Kad kralj sazna da ga kraljica Victoria smatra divljakom, on će uz Anninu pomoć prirediti primanje na kojem će biti nazočan britanski veleposlanik. Primanje će biti uspješno, a mali ispadi neće ga poremetiti. Nakon primanja Anna i kralj proslavljaju uspjeh i saznaju da je Lun Tha ubijen, a Tuptim zarobljena...
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Seven Brides for Seven Brothers

    Seven Brides for Seven Brothers (1954)

    drama, komedija, ljubavni, western, glazbeni

    Kad se jednog ljetnog dana 1850. godine iz svoje planinske brvnare spusti u zabiti brdski gradić u Oregonu, markantni Adam Pontipee (H. Keel) shvati da je krajnji trenutak da si pronađe suprugu...
  • Guys and Dolls

    Guys and Dolls (1955)

    kriminalistički, komedija, ljubavni, glazbeni

    All the hot gamblers are in town, and they're all depending on Nathan Detroit to set up this week's incarnation of "The Oldest Established Permanent Floating Crap Game in New York"; the only problem...
  • Oklahoma!

    Oklahoma! (1955)

    ljubavni, western, glazbeni

    In the Oklahoma territory at the turn of the twentieth century, two young cowboys vie with an evil ranch hand and a traveling peddler for the hearts of the women they love.
  • Anastasia

    Anastasia (1956)

    biografski, drama, povijesni

    Drama s elementima povijesnog filma. Pariz, rane dvadesete godine 20. stoljeća. Nakon što je spasi od pokušaja samoubojstva, general Bunin (Y. Brynner), vođa grupe ruskih useljenika, odluči nesretnu...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • bojanadj
    Senior translator
    12.10.2009. 22:02
    Ja sam ovaj film gledala kao dete...i moram vam priznati dok sam ga prevodila taaako sam uživala...sad je definitivno u mojoj kolekciji. Pravi film za opuštanje...ne kažem ženski, jer zaista nije samo to.
    Uživala sam u oslikavanju odnosa muškarca koji mora da zna sve i žene koja mora da utiče na njega a da opet ispadne da je sve to njegova zamisao i delo LOL Ona čuvena narodna "muškarac je glava porodice, ali žena je vrat" je tako lepo ovde oslikana, ispraćena muzikom, smehom, nježnošću...jednostavno, za mene predivan!
  • cudak_31177
    The Legend Of
    03.10.2009. 22:46
    The King and I (1956)




    Director: Walter Lang

    Writing credits: Margaret Landon (book "Anna and the King of Siam"), Oscar Hammerstein II (musical play), Ernest Lehman (screenplay)



    Deborah Kerr ... Anna Leonowens
    Yul Brynner ... King Mongkut of Siam
    Rita Moreno ... Tuptim
    Martin Benson ... Kralahome
    Terry Saunders ... Lady Thiang
    Rex Thompson ... Louis Leonowens
    Carlos Rivas ... Lun Tha
    Patrick Adiarte ... Prince Chulalongkorn
    Alan Mowbray ... Sir John Hay
    Geoffrey Toone ... Sir Edward Ramsay




    Nakon smrti muža, Anna Owens se seli iz Engleske u Siam (današnji Tajland) sa svojim sinom Louisom, kako bi tamo postala učiteljica dece Kralja Siama. Shvativši koliko su Siamski običaji i kultura drugačiji od onoga na šta je navikla, dolazi u sve češće konflikte sa Kraljem. Ipak, nakon nekog vremena njih dvoje će se mnogo bolje slagati, i prijateljstvo će prerasti u nešto mnogo veće.





    Trivia:


    U jednom momentu, vlasnici studija Fox su zahtevali da se film završi tako što će kralja raskomadati beli slon. Normalno, Yul Brynner je podivljao nakon ovog zahteva, i nakon samo par reči vlasnicima, doneta je odluka da se drže originalne priče.

    Marlon Brando je neko vreme razmatran za ulogu Kralja Siama.



{{message}}

{{item.title}}