The PrestigePogledaj trailer!

Film

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler (2006)

The Prestige

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
8,576%
The Prestige

Naslov:

Prestiž

Godina:

2006

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

130 min

Režija:

Christopher Nolan

Scenarij:

Christopher Nolan
, Jonathan Nolan
, Christopher Priest


Glavne uloge:


Christian Bale
  >  Alfred Borden
David Bowie
  >  Nikola Tesla
Michael Caine
  >  Cutter
Piper Perabo
  >  Julia McCullough
Daniel Davis
  >  Judge
Rebecca Hall
  >  Sarah Borden
Jamie Harris
  >  Sullen Warder
Hugh Jackman
  >  Robert Angier
Scarlett Johansson
  >  Olivia Wenscombe
Christopher Neame
  >  Defender
Jim Piddock
  >  Prosecutor
Roger Rees
  >  Owens
Mark Ryan
  >  Captain
Andy Serkis
  >  Alley
Samantha Mahurin
  >  Jess Borden

Opis:


Od priznatog tvorca filmova, Christophera Nolana ('Memento', 'Batman Begins') dolazi nam inovativni triler satkan od iluzije. U ovom napetom filmu, priči punoj preokreta i tajni, dva magičara viktorijanskog doba započinju moćno rivalstvo koje će eskalirati u borbu trikovima i neutaživu žeđ za otkrivanjem tajni zanata onog drugog. Dok ova dva iznimna čovjeka suprotstavljaju hrabrost da se usude nasuprot želji, ekshibicionizam znanosti i ambiciju prijateljstvu, rezultati su opasni, smrtonosni i svakako varljivi. Njihovo su rivalstvo na ekranu utjelovole dvije impresivne filmske zvijezde: dobitnik Tonyja Hugh Jackman, omiljen po ulozi Wolverina u "X-Menu" i njegovim nastavcima, i Christian Bale, priznat zbog svojih intenzivno odigranih uloga, uključujući Caped Crusadera u filmu 'Batman Begins'. U bogatoj ekipi različitih likova pridružio im se i dvostruki dobitnik Oscara Michael Caine, nominirana za Zlatni globus Scarlett Johansson, debitantica Rebecca Hall, glumica u usponu Piper Perabo, kultni junak fantazija Andy Serkis i rock zvijezda David Bowie, u ulozi genijalnog izumitelja na polju elektrike, Nikole Tesle.

Sve počinje u Londonu na prijelazu stoljeća, gradu koji u to vrijeme ubrzano mijenja svoj izgled. U to vrijeme, kad su mađioničari idoli i zvijezde najvišeg reda, dva mlada magičara kreću na svoj put do slave. Lakomisleni, profinjeni Robert Angier (HUGH JACKMAN) je zabavljač masa, a grubi čistunac Alfred Borden (CHRISTIAN BALE) je kreativni genij kojem nedostaje samouvjerenosti da bi na sceni pokazao svoje magičarske zamisli. Njih dvojica kreću kao prijatelji, prepuni uzajamnog divljenja, i partneri. No, kad njihov najveći trik krene sasvim po zlu, postaju doživotni neprijatelji - a svaki od njih odlučan u namjeri da nadmaši i porazi ovog drugog. Trik za trikom, predstava za predstavom, njihovo ljuto rivalstvo raste bez granica. Služe se čak i fantastičnom novom silom, električnom strujom, te znanstvenom genijalnošću Nikole Tesle – dok životi svih oko njih vise o niti. Prepun iznenadnih iznenađenja i otkrića, film istražuje svijet u kojem isporbavaju granice i najmračniji kutovi vjere, povjerenja i onog mogućeg.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (3)
 • Intouchables

  Intouchables (2011)

  biografski, drama, komedija

  Istinita priča o dvojici muškaraca koji se nikad nisu trebali susresti - Philippe, aristokrat koji je nakon nesretnog skoka padobranom ostao invalid, zaposli kao svog njegovatelja mladog Drissa...
 • The Usual Suspects

  The Usual Suspects (1995)

  drama, kriminalistički, misterij, triler

  Njegovo ime je Keyser Soze. Nitko ne zna kako izgleda i gdje živi, no čak i najsitniji kriminalac zna kako ne postoji mjesto na zemaljskoj kugli u koje biste se zavukli, a da vas on ne pronađe. Je li...
 • Oldeuboi

  Oldeuboi (2003)

  drama, misterij, akcija, triler

  Na kćerin rođendan, Ho Dae-su (Min-sik Choi) se opije i policija ga uhiti. Njegov najbolji prijatelj No Joo-hwan (Dae-han Ji) izvuče ga iz policijske postaje i dok obavlja poziv iz telefonske...
 • Batman Begins

  Batman Begins (2005)

  akcija, avantura

  Kako jedan čovjek može promijeniti svijet? To pitanje progoni Brucea Waynea (CHRISTIAN BALE) kao i duh njegovih roditelja koji su mu ubijeni pred očima na ulicama Gothama u noći koja je zauvijek...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • prijatel-MKD
  Translator
  09.02.2011. 22:32
  [QUOTE=bagzi94]
  PREPORUKA SVAKAKO!!! Thumbs Up
  [/QUOTE]
  +1
  Odlican filmcic.
 • bagzi94
  Translator
  09.02.2011. 20:18
  Ocena 10/10 Savršen je! Jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao. 
  Gluma, priča... Ne bih baš ništa menjao. Smile
  Film jeste malo konfuzan, ali samo treba da se prati, sve je objašnjeno. Wink

  PREPORUKA SVAKAKO!!! Thumbs Up
  bagzi942011-02-09 20:21:50
 • Buki
  The Legend Of
  03.01.2010. 14:06
  The Prestige (2006)
  (Prestiž)


  IMDb:
  http://www.imdb.com/title/tt0482571/


  Žanr:
  drama/triler

  Redatelj:
  Christopher Nolan

  Glumci:
  Hugh Jackman
  Christian Bale
  Scarlett Johansson
  Michael Caine
  David Bowie
  ...

  Vrijeme trajanja filma:
  130 minuta

  Država:
  USA / UK

  Jezik:
  Engleski


  TRAILER:
  [TUBE]o4gHCmTQDVI[/TUBE]


  Kvantitetom vrlo oskudan, jer snimio je tek 6 filmova, no kvalitetom zanimljiv i intrigantan, te vjerojatno jedan od najtalentiranijih mladih redatelja današnjice, Christopher Nolan nam je ponudio još jedan vrlo zaniimljiv film pod nazivom The Prestige. Film je rađen po adaptiranom scenariju nastalom prema romanu Christophera Priesta, koji je inzistirao na tome da baš Nolan napravi film, unatoč velikom zanimanju za ekranizaciju koju je pokazao Sam Mendes, inače također vrstan redatelj.
  Radnja je smještena na kraj 19. i početak 20. stoljeća kada su Londonom vladali tzv. kazališni performeri svih vrsta, cirkusanti, glumci, komičari i iluzionisti. Robert Angier i Alfred Borden su zajedno odrastali i zajedno se izgrađivali u profesionalce... Međutim, putevi im se razilaze i film retrospektivno počinje opisivati događaje koji su doveli do raskola među njima. I Hugh Jackman i Christian Bale su odlično odradili svoj posao, s tim da je naglasak na Baleu za kojeg se zahvaljujući ovoj ulozi ovih dana spominje i kandidatura za Oscara. Michael Caine glumi tehničara koji sklapa uređaje za pozornicu i pod čijom kapom oba iluzionista započinju svoju karijeru.
  Tek u drugoj polovici filma se pojavljuje Scarlett Johansson koja se i nije pokazala previše impresivnom u svojoj ulozi.  Film vjerno pokazuje tematiku života iluzionista. Kako žive, što rade, kakav im je odnos sa pomoćnicama... Nolan je izvrstan sa redateljskom palicom, to mu je prirodno okružje i to se vidi i u Prestigeu. Precizno je razradio odnos između likova, način na koji se slažu ili ne podnose te jasno daje do znanja zašto su uopće takvi. Atmosfera u filmu je odlična, čovjek se zaista osjeća kao da je na filmskom setu dok gleda film, čemu pridonosi i fantastična i nadasve uvjerljiva scenografija. Niti jedna scena nije preduga ili prekratka, kamera je staložena i uvijek smještena tako da nudi kadar iz najboljeg kuta. Sve u svemu vizualno gledano, film je pravi doživljaj, a Nolan je potvrdio ono viđeno u posljednjem Batmanu…. Da je velemajstor u stvaranju mračnog ozračja.

  Ipak, postoji jedno veliko ALI... Dok film teče, gledatelj prerano osjeti kako će se na koncu desiti veliki rasplet koji će rasvijetliti cijelu priču, pa se može reći da je predvidljivost jedna od mana Prestigea. Možda ćete baš stoga nakon odgledanog kraja, osjetiti svojevrsnu prazninu. Uzrok se možda može potražiti u prevelikom očekivanju koje je dopratilo film u naša kina, jer nije baš čest slučaj da jedan novitet odmah po premijeri uleti na TOP 250 IMDB-ove ljestvice najboljih filmova svih vremena. No i bez unaprijed stvorene predodžbe o filmu, Prestige zaokruživši priču ne nudi neki dublji smisao. Nakon filma nećete otići bogatiji za neko novo saznanje, mada bi se to od filma ovog kalibra očekivalo. Možda će nekome biti dovoljno što se sve bitno u filmu zavrtilo oko lika Nikole Tesle, no kako on nije nositelj radnje u priči, ovo ostaje kao dosta nategnuto riješenje.

  Ipak, mada bi se od Nolana očekivalo da u filmskom stvaralštvu nakon Mementa, Insomnije i Batmana napravi znatniji iskorak u jednu malo višu dimenziju, Prestige ostaje vizualno rijetko nadmašiv film, svakako vrijedan gledateljske pažnje.

  Prijevodi za ovaj film nalaze se i dostupni su ovdje. Thumbs Up

{{message}}

{{item.title}}