The Prince of EgyptPogledaj trailer!

Film

biografski, drama, animirani, obiteljski, fantazija, avantura, glazbeni (1998)

The Prince of Egypt

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,180%
The Prince of Egypt

Godina:

1998

Žanr:

biografski, drama, animirani, obiteljski, fantazija, avantura, glazbeni

Trajanje:

99 min

Režija:

Brenda Chapman
, Steve Lookner
, Simon Wells
, Steve Hickner

Scenarij:

Philip LaZebnik
, Nicholas Meyer


Glavne uloge:


Sandra Bullock
  >  Miriam
Ralph Fiennes
  >  Rameses
Jeff Goldblum
  >  Aaron
Val Kilmer
  >  God
Val Kilmer
  >  Moses
Steve Martin
  >  Hotep
Michelle Pfeiffer
  >  Tzipporah
Danny Glover
  >  Jethro
Helen Mirren
  >  The Queen
Martin Short
  >  Huy
Patrick Stewart
  >  Seti
James Avery
  >  Additional Voices (voice)
Aria Noelle Curzon
  >  Additional Voices (voice)
Ofra Haza
  >  Yocheved
Bobby Motown
  >  Rameses Son
Eden Riegel
  >  Young Miriam

Opis:


Kako bi jedan od najboljih i najdirljivijih animiranih filmova svih vremena svojoj publici još više približila, RTL Televizija sinkronizirala je 'Princa od Egipta' na hrvatski, ujedinivši velike hrvatske glumačke i pjevačke zvijezde u stvaranju prekrasnoga božićnoga filmskog iskustva za cijelu obitelj.

Prije mnogo godina, Faraon Seti naredio je da se sva muška židovska djeca u Egiptu utope, ali jedna je očajna majka svoga sina stavila u košaru i pustila je niz rijeku, nadajući se da će njen sinčić preživjeti. Košaru je pronašla sama egipatska kraljica, koja je malenog Mojsija odgojila kao brata prestolonasljedniku Ramzesu. Godinama kasnije, braću, koja su odrasla u sreći, ljubavi i bogatstvu, rastavit će Mojsijevo saznanje o njegovome pravom podrijetlu. Nakon što pobjegne iz grada i daleko od brata koji će naslijediti vodstvo nepravednog režima, Mojsiju će se obratiti i sam Bog, dajući mu zadatak oslobođenja Židova koje bi trebao povesti u obećanu zemlju.Bez imalo dvojbe, 'Princ od Egipta' jedan je od najboljih animiranih filmova svih vremena, ujedno i jedan od najinventivnijih naslova posljednjih desetak godina neovisno o žanru, jednako voljen od publike i cijenjen od kritike. Temeljen na predaji Starog zavjeta, ovaj će film sasvim sigurno biti prava slikovna i zvučna pozadina Badnjaka, okupljajući cijelu obitelj na jedno mjesto. Redatelji Brenda Chapman i Steve Hickner, uz pomoć vojske vrhunskih animatora koja je u svome radu spojila tehnike klasične i kompjuterske animacije, snimili su film impresivnoga grafičkog stila i dirljivo ispričane priče u kojoj nema mjesta za nespretna narativna rješenja ili jednodimenzionalne likove. U njenom središtu nalazi se sukob dva brata, čiju će međusobnu ljubav i odanost pomutiti razlike u podrijetlu, što je upozoravajuća lekcija koja nam u današnjem vremenu treba i možda više no ikad.Vrhunske holivudske glumce koji su svoje glasove posudili autorima kako bi film bio još uvjerljiviji, u hrvatskoj će verziji zamijeniti najpoznatija domaća imena kao što su Hrvoje Klobučar ili Leona Paraminski. Posebna poslastica za gledatelje, međutim, upravo je činjenica da su sve pjesme filma također nanovo otpjevane i snimljene na našem jeziku pa ćemo tako uživati i u prepoznatljivim glasovima Sanje Doležal, Đanija Stipaničeva, Jelene Radan, Andree Čubrić, Renate Sopek, Tomislava Jelinčića ili duhovitog rap dvojca "Bolesna braća". No, najveće iznenađenje zasigurno je prva zajednička pjesma dviju najvećih zvijezda hrvatske pop glazbe, Nine Badrić i Vanne, koje će otpjevati prekrasnu 'When You Believe', za koju su slavne Mariah Carey i Whitney Houston osvojile i Oscara, ovdje pod nazivom 'Kad ljubav pobijedi'.

Glasovi: Hrvoje Klobučar, Sven Medvešek, Hana Hegedušić, Leona Paraminski, Branko Blaće, Sanja Doležal, Bolesna braća, Đani Stipaničev, Andrea Čubrić, Jelena Radan, Nina Badrić, Vanna, Renata Sopek, Tomislav Jelinčić
  • Slično za pogledati
  • Komentari

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}