The Tree of LifePogledaj trailer!

Film

drama, fantazija (2011)

The Tree of Life

Ocjena korisnika
Tako-tako
6,784%
The Tree of Life

Naslov:

Drvo života

Godina:

2011

Žanr:

drama, fantazija

Trajanje:

139 min

Režija:

Terrence Malick

Scenarij:

Terrence Malick


Glavne uloge:


Brad Pitt
  >  Mr. O'Brien
Sean Penn
  >  Jack
Will Wallace
  >  Architect
Fiona Shaw
  >  Grandmother
Jessica Chastain
  >  Mrs. O'Brien
Nicolas Gonda
  >  Mr. Reynolds
Cole Cockburn
  >  Harry Bates
Tye Sheridan
  >  Steve
Hunter McCracken
  >  Young Jack
Jessica Fuselier
  >  Guide
Bryce Boudoin
  >  Robert
Laramie Eppler
  >  R.L.
Jimmy Donaldson
  >  Jimmy
Kelly Koonce
  >  Father Haynes
Kameron Vaughn
  >  Cayler

Opis:


Priča o teksaškoj obitelji iz 1950-ih prati život najstarijeg sina Jacka kroz bezbrižno djetinjstvo do zrelih godina izgubljenih iluzija kao i njegov pokušaj da izgladi složen odnos sa svojim ocem (Brad Pitt).

Priznati redatelj Terrence Malick u čijem se opusu nalaze klasici "Pustara", "Dani raja" i "Tanka crvena linija", donosi nam ovu impresionističku priču o obitelji sa Srednjeg zapada iz 1950-ih. Film prati životni put najstarijeg sina Jacka, kroz godine bezbrižnog odrastanja do zrelih godina izgubljenih iluzija dok pokušava izgladiti složen odnos s ocem (Brad Pitt). Jack (kojeg kao odraslog glumi Sean Penn) izgubljena je duša u suvremenom svijetu, traži odgovore o smislu života i preispituje postojanje vjere. Malick svojim autorskim načinom prikazuje kako brutalna priroda i duhovna obnova oblikuju ne samo naše živote kao pojedinaca i obitelji nego i sav život.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (12)
 • Days of Heaven

  Days of Heaven (1978)

  drama, ljubavni

  Sjedinjene Države 1910-ih. Čikaški radnik Bill (R. Gere) odlazi sa svojom djevojkom Abby (B. Adams) i mlađom sestrom Lindom (L. Manz) u Teksas, gdje se sve troje zaposle kao poljski radnici na...
 • Babel

  Babel (2006)

  drama

  Tragičan događaj pokrenut će niz događaja koji će utjecati na četiri obitelji iz različitih kultura u udaljenim dijelovima svijeta. Američki bračni par doživi tragediju u Maroku koju su nehotice...
 • Badlands

  Badlands (1973)

  drama, kriminalistički

  Dok tijekom prve polovine 70-ih godina kao smetlar radi u jednom gradiću u Južnoj Dakoti, siromašni Kit Carruthers jedenog dana na ulici upozna srednjoškolku Holly Sargis, 15-godišnjakinju koja živi...
 • Synecdoche, New York

  Synecdoche, New York (2008)

  drama, komedija

  Sinegdoha New York je film američkog scenarističkog genija Charlieja Kaufmana ( "Biti John Malkovich", "Adaptacija") i dosada je obišao mnoge svjetske festivale, poput Berlina ili Sarajeva te bio...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Danilo-Naissus
  Junior moderator
  20.07.2019. 18:58
  Prvo da naglasim da je ovo ličan stav i da poštujem sve kojima se ovaj film dopao. Respect.

  Gledao sam film bez nekog prethodnog saznanja ko je režiser... Video trailer, ok je, ajde... Ali se potpis režisera video odmah u prvoj sceni.
  Domaćica kojoj tokom monologa fali puška i šlem i Guadalcanal. Jedan od mojih omiljenih filmova, Tanka crvena linija, pitanje o postojanju, smislu života u ratnom vihoru kad se pojedinac pita da li će biti živ sutra.

  Kritike: poluautobiografski film reditelja, njegovo znanje iz filozofije, mudre misli Svetog Avgustina i ostalih svetaca,... Skoro bez narativa... sličice iz detinjstva glavnog junaka i apsolutno neznanje o 99% stvari, ili ih samo nagađamo. Dolazi poštar, predaje pismo majci... Ili telegram ili šta već... i to je to. Znamo posledicu, ne znamo uzrok smrti njenog sina. Ubistvo, samoubistvo, pogibija u ratu, saobraćajka, bolest,... šta već... Ništa. O 18-19 godina momku ne znamo skoro ništa sem sličica iz srednjeg detinjstva. Znamo za gitaru, znamo za po koji sitan nestašluk... Njegovo sazrevanje, odrastanje, odnos koji se menja ili ostaje isti prema porodici - ništa, zero, ništica, ničevoj, nada, nijente, tipota, nihts,... A sve se vrti oko njegove sudbine.

  Ne bogohulim, ali svi se sete Boga kad im zatreba. Svi pitaju "zašto" kad se nešto desi. Niko ne pita "zašto" kad dobije 100 miliona dolara na lutriji. Terens Malik je jednu porodičnu dramu umesto da je okviri raširio kosmički. Vulkani, planete,... ebeni dinosaurusi. Kritika se posebno bavila tim detaljem, zašto je predator poštedeo drugog (biljojeda ili šta već)? Pa nije bio gladan. Nema tu filozofije. Dinosaurus ima emocije, misli, namere,.. Jok. Ima samo nagon za glađu i za parenjem inače bi snimao ovaj film o sebi. Dakle, sve van porodice nije ni trebalo da se snima divio se (ili kopirao kako kažu kritičari) ovom ili onom kolegi režiseru.

  Filozofija oca je dijametralno suprotna od majčine. To je ok, Ali nas teši da eto i roditelji pre 50-60 godina nisu imali vremena za svoju decu. Ili nisu znali. Ocu porodice je bitno da ga njegov sin zove "ser". I šta je postigao kao roditelj. Kako su oba roditelja uticala na rast i razvoj svoje dece? Da im kažu šta je dobro a šta loše a da nije propoved u crkvi već njihovo iskustvo. Bred i Džesika su odlično odigrali svoje role ali opet... fali priča. A dobra priča je suština dobrog filma. Ne kadriranje, art fotografije, odlična režija. Fali scenario. Zato jer se ovaj film gleda uz uputstvo za gledanje.

  Šon Pen je bio fikus u filmu. Postoje samo nagađanja šta je postao i kako je navodno postao to što je postao kao odrasla osoba. Publika to ne vidi.

  Simpatična prosečna porodična drama. Ono kad ti sudbina podeli karte i dodeli roditelje O' Brajen. A ni to nije neispravljivo kad se dete osamostali i napusti roditeljski dom. Amerikanci imaju svoj stil vaspitanja deteta, Balkan ima svoj. Ovo je američki film.

  IMDB: 6,8   Titlovi: 6,7 Lična: 6,6
 • Atrahasis
  Junior translator
  14.02.2018. 18:24
  Vrhunski film.


  [TUBE]a-3Q8c73ziA[/TUBE]
  Atrahasis2018-07-09 15:34:29
 • Stole Haringa
  eXtreme member
  14.02.2018. 17:32
    Istina.