Uri saengae choego-ui sungan

Film

drama, sportski (2008)

Uri saengae choego-ui sungan

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
6,6
Uri saengae choego-ui sungan

Godina:

2008

Žanr:

drama, sportski

Trajanje:

124 min

Režija:

Soon-rye Yim

Scenarij:

Soon-rye Yim
, Hyeon Na


Glavne uloge:


Eun-ji Jo
  >  Oh Soo-hee
Moon So-ri
  >  Han Mi-sook
Jung Suk-yong
  >  Jin-gook - Jeong-ran's husband
Bong-gyu Lee
  >  Chairman
Jeong-eun Kim
  >  Kim Hye-kyeong
Miles Meili
  >  Danish Coach
Tae-woong Eom
  >  Ahn Seung-pil
Hyeon Na
  >  Director Hakiboo
Yeong-jin Jo
  >  Director Song
Kim Ji-yeong
  >  Kim Hye-kyeong
Martin Lord Cayce
  >  French Coach
Minji
  >  Bo-ram
Eun-sook Nam-kung
  >  Jin-joo
Lee Mi-do
  >  Hyeon-ja
Tore Hogas
  >  Danish Coach

Opis:


Once a professional Korean handball player, Mi-Sook (Moon So-Ri) is now working in a grocery store after her team disbanded. Hae-Kyung (Kim Jung-Eun), now a coach for a handball team in Japan, returns to Korea to become the replacement coach for Korea's national team. In order to improve the team she asks her former teammates, including Mi-Sook, to join the national team and regain their past glory.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (1)
  • Sebeun deijeu

    Sebeun deijeu (2007)

    drama, kriminalistički, triler

    Uspešna advokatica koja je, kako bi spasila svoju kćer, pod pritiskom da brani čoveka koji će treba da bude osuđen na smrtnu kaznu.
  • Gajokeui tansaeng

    Gajokeui tansaeng (2006)

    drama

  • Beterang

    Beterang (2015)

    drama, kriminalistički, komedija, akcija

    Jo Tae Oh je mladić kojeg je razmazio život u bogatoj obitelji. On je ogrezao u baš svaki zločin koji čovjeku može pasti na pamet. Uvijek se uspijeva izvući iz svojih nedjela bez posljedica no ovaj...
  • Gwanghae: Wangyidoen namja

    Gwanghae: Wangyidoen namja (2012)

    drama, povijesni

    Godine 1616. tadašnjom korejskom državom Joseon vlada kralj Gwanghae, petnaesti vladar iz dinastije Joseon. On je paranoik koji nikomu ne vjeruje, a nakon što savjetniku Heo Gyunu naloži da pronađe...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    11.12.2022. 07:35
    Forever the Moment - Wikipedia


    Više nego pristojna sportska drama o ženskom rukometnom timu korejske reprezentacije i njihovoj borbi na svim frontovima na putu do olimpijskih igara u Atini 2004. 

    Film se otvara pobedom ženskog rukometnog kluba na turniru, no mesta za previše radosti nema, klub se uprkos svim uspesima i kvalitetu igračica prodaje, svega nekoliko devojaka prelazi u druge klubove dok je većina osuđena na slabo plaćene poslove u kojekakvim marketima. Privatni životi devojaka su krcati problemima, siromaštvom, problematičnim mužem u velikim dugovima, brizi o deci, radu u restoranu, kako kod koje već. Za većinu devojaka rukomet je strast koja im pruža bekstvo od svih nedaća i odsustvo od igre im pravi još više štete. 

    Prilika da se deo ekipe okupi i da devojke eventualno izađu iz svoje turobne svakodnevnice je sastavljanje reprezentacije koja će učestvovati na predstojećoj olimpijadi. Naravno, problemi i borbe unutar tima tek tu počinju, ekipa je u rasulu, treneri se smenjuju, privatni problemi se nagomilavaju, niko ne zna ni da li će uopšte ostati u reprezentaciji i u ovom filmu se možda i bolje nego u bilo kojem sličnom ostvarenju vidi sav mogući stres koji je u pozadini nasmejanih lica, dresova, mahanja zastavama, medalja... 

    Iako ovo nije moja tema, svideo mi se film, pokazuje još jednu stranu korejskog uglavnom patrijahalnog društva gde ženama, čak i kada bi bili nosioci medalja sa velikih takmičenja, svaka sigurnost moze biti prilično daleka, neizvesna. Glumice su savršene, sve do jedne, zamerka bi mi bila to uporno guranje meni nezanimljivog i neumerenog humora tamo gde mu nije mesto. 

    Kako bilo, definitivno vredi, pogotovo ljubiteljima sportskog filma.

{{message}}

{{item.title}}