Wild at HeartPogledaj trailer!

Film

drama, kriminalistički, komedija, triler (1990)

Wild at Heart

Ocjena korisnika
-
7,265%
Wild at Heart

Naslov:

Divlji u srcu

Godina:

1990

Žanr:

drama, kriminalistički, komedija, triler

Trajanje:

125 min

Režija:

David Lynch

Scenarij:

David Lynch
, Barry Gifford


Glavne uloge:


Nicolas Cage
  >  Sailor Ripley
Sherilyn Fenn
  >  Girl in Accident
Willem Dafoe
  >  Bobby Peru
Laura Dern
  >  Lula Fortune
Crispin Glover
  >  Dell
Isabella Rossellini
  >  Perdita Durango
Harry Dean Stanton
  >  Johnnie Farragut
Diane Ladd
  >  Marietta Fortune
J.E. Freeman
  >  Marcelles Santos
Freddie Jones
  >  George Kovich
Marvin Kaplan
  >  Uncle Pooch
David Patrick Kelly
  >  Dropshadow
Calvin Lockhart
  >  Reggie
William Morgan Sheppard
  >  Mr. Reindeer
Grace Zabriskie
  >  Juana Durango

Opis:


Film je žestoka ljubavna priča, žestoka drama o mladima, krimić, triler, film potjere, film ceste... Ova bizarna priča o dvoje mladih koji su "divlji u srcu" nagrađena je Zlatnom plamom u Cannesu, 1990. Lula Fortune (Laura Dern) i njezin dečko koji je upravo izišao iz zatvora - Sailor Ripley (Nicolas Cage) dvoje su buntovnih tinejdžera. Kreću na putovanje po Kaliforniji, uživajući jedno u drugome, ali i upoznajući raznorazne neobične ljude, potpuno nesvjesni da ih slijedi plaćeni ubojica. Ubojicu je unajmila Lulina psihopatična majka Marietta (Diane Ladd) koja mrzi Sailora, te njih dvoje pokušavaju odmaknuti progoniteljima.

Prepozantljiv je redateljski postupak Davida Lyncha (Blue Velvet, Twin Peaks, The Straight Story, Mulholland Drive...)kao što su tjeskobne situacije koje djeluju kao dijelovi mračnih maštarija i aosebujan način na koji scenama najžešćeg nasilja i krvi daje smiješan obrat i groetsknu perspektivu. Vrlo zanimljiv lik glavnog junaka Sailora kombinacija je strasnog Presleyja i buntovnog Deana, a izvrsno ga je odigrao Nicholas Cage. Diane Ladd nominirana je za Oscara u kategoriji najbolje sporedne ženske uloge). Uz dvoje glavnih dlumaca, Cagea i lauru Dern, u filmu glume stalni Lynchovi glumci Isabella Rossellini, Sherilyn Fenn i drugi.
 • Slično za pogledati
 • Komentari (1)
 • The Straight Story

  The Straight Story (1999)

  biografski, drama

  Drama o čovjeku koji, kako bi posjetio bolesnog brata, prelazi 500 kilometara na kosilici. Sedamdesetrogodišnji Alvin Straight (Richard Farnsworth) živi u Laurensu, Iowa, sa svojom kćeri Rose (Sissy...
 • Twin Peaks: Fire Walk with Me

  Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992)

  drama, misterij, fantazija, triler, horor

  Specijalni agent FBI-a Chester Desmond uz asistenciju Sama Stanleyja istražuje ubojstvo privlačne mlade konobarice Terese Banks u provincijskom gradiću okruženom šumskim zelenilom. Kad agent Desmond...
 • The Elephant Man

  The Elephant Man (1980)

  biografski, drama

  Biografska drama. Prvi film redatelja Davida Lyncha, "Eraserhead", bio je mali osobni projekt koji je privukao pažnju malobrojnih filmofila. No, već drugi Lynchov film "Čovjek slon", proslavio ga je...
 • Perdita Durango

  Perdita Durango (1997)

  kriminalistički, akcija, ljubavni, horor

  Ljubavni par Meksikanaca izvršio je cijeli niz otmica i brutalnih umorstava, te sve začinio satanističkim ritualima. Glavna junakinja ovog filma, Perdita Durango (Rosie Perez) je djevojka s...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • Rea
  Translator
  30.03.2012. 02:43  Wild at Heart (1990)

  Naslov originala: Wild At Heart
  Žanr: krimi, drama, romansa

  Trajanje: 124'
  Godina izdanja:
  1990.

  Zemlja:
  SAD

  Izdavač/Distributer:
  MGM / Blitz film i video
  Uloge: Nicolas Cage, Laura Dern, Diane Ladd, Willem Dafoe, Isabella Rossellini
  Režija: David Lynch
  Scenario: David Lynch
  Producent/i: Michael Kuhn, Monty Montgomery, Steve Golin  Road film Davida Lyncha fura se na 'Čarobnjaka iz Oza' i američku ikonografiju.

  Ljubav između bivšeg robijaša Sailora Ripleya (Nicholas Cage) i Lule Fortune (Laura Dern) ne nailazi na odobravanje njezine majke (Diane Ladd, Laurina prava majka) koja bi najradije Sailoru odrubila glavu. Lula željno iščekuje Sailorov izlazak iz zatvora nakon čega u potrazi za slobodom bježe u Californiju, usprkos njegovoj uvjetnoj kazni i upozorenjima njezine majke koja unajmljuje detektiva i plaćenog ubojicu te ih šalje u potragu za mladim buntovnicima.

  Oni u međuvremenu uživaju putujući misleći da su problemi daleko iza njih. U stvarnost će ih vratiti smrt mlade konobarice koja stradava na cesti što ih natjera na pogled unatrag te na prisjećanje prošlosti. Na to ih potiče cijeli spektar za Lyncha toliko karakteristični bizarnih likova koje susreću putem istovremeno otkrivajući tajne jedno o drugom.

  Film redatelja proslavljenog 'Plavog baršuna' snimljen je prema noveli Barryja Gifforda. Obiluje bizarnim, čudnim, grotesnim likovima koji svaki na svoj način pridonose samootkrivanju glavnih protagonista. Film zadire duboko u američku ikonografiju furajući se na 'Čarobnjaka iz Oza' dok nastup Cagea i Dern pomalo podsjeća na Elvisa Presleya i Marilyn Monroe što uz all-american classic soundtrack upotpunjuje opći dojam.

  Zgodno je za napomenuti da su Sailor i Lule Tarantinu poslužili kao predlošci za Mickeya i Malloryja u 'Natural Born Killersima' četiri godine kasnije.

  Prevodi

  http://www.filmski.net

  [TUBE]QCQwumNQL9E[/TUBE]