TV serija

komedija, ljubavni (2015)

Andrija i Andjelka

Ocjena korisnika
-
7,5
Andrija i Andjelka

Naslov:

Andrija i Anđelka

Godina:

2015

Žanr:

komedija, ljubavni

Trajanje:

30 min

Glavne uloge:


Andrija Milosevic
  >  Andrija
Andjelka Prpic
  >  Andjelka
Zlatija Ocokoljic
  >  Jela
Igor Damnjanovic
  >  Fedja
Aleksandra Tomic
  >  Marija
Cvijeta Mesic
  >  Andjelkina majka
Jelisaveta Orasanin
  >  Danka
Slobodan 'Boda' Ninkovic
  >  Andrijin otac
Nikola Ceh
  >  Anakin
Nebojsa Milovanovic
  >  Spasoje
Fedja Stojanovic
  >  Psiholog
Jovan Ceh
  >  Anakin
Maja Sarenac
  >  Andrijina sestra
Anastasia Mandic
  >  Nela
Zarko Stepanov
  >  Instruktor plesa

Opis:


U Srbiji se počela prikazivati u listopadu 2015. godine, a sama činjenica da je u samo nekoliko mjeseci postala najtraženiji pojam u Srbiji na sveznajućem Googleu, govori o njenoj popularnosti, koja je vrlo brzo došla i u Hrvatsku. Video u kojem Andrija i Anđelka prelaze slovensku granicu, a u kojem Andrija priča na nikome, pa ni njemu, razumljivom slovenskom jeziku, u samo nekoliko sati je postao virtualni hit na svim društvenim mrežama i portalima.
Glavne uloge u seriji, čija epizoda traje 24 minute igraju Anđelka Prpić i našim gledateljima dobro poznat Andrija Milošević, koji je glumio u RTL-ovoj seriji „Ne daj se, Nina“, a bio je i voditelj reality showa „Survivor“. Istoimeni likovi su centar radnje i osim njih u seriji se tek povremeno pojavljuju sporedni likovi i statisti.

Andrija i Anđelka, par u srednjim tridesetima, tipičan su primjer onog što se događa kada muškarac i žena žive zajedno. Iako su godinama u vezi i iskreno se vole, jedno drugom često idu na živce, bilo da su u spavaćoj sobi, trgovini ili na večeri s prijateljima.

Andrija je tipičan predstavnik svoje macho vrste sa svim klasičnim muškim stereotipima. Iskren je i ležeran po pitanju mnogih stvari. Odlično se osjeća u vlastitoj koži i životu koji živi te ne vidi potrebu bilo što mijenjati. Voli sebe, automobile, tehniku i sport. Ne podnosi Anđelkinu majku ni dosadne večere s prijateljima. Uživa u Anđelkinim izljevima ljubomore, iako iskreno ne razumije kako njoj vrlo često nije jasno koliko je voli.

Anđelka je atraktivna, moderna žena, pomalo i opterećena trendovima suvremenog vremena. Želi brak i dijete s Andrijom. Zbog brbljive prirode nerijetko ostavlja dojam da joj je jezik brži od pameti. Emotivna je, strastvena i sklona drami čak i u banalnim situacijama. Često dobiva napade ljubomore, naročito na spomen Andrijine zgodne kolegice Danke. Inzistira na zajedničkim odlascima kod psihijatra smatrajući da će to popraviti i unaprijediti njihov odnos. Točnije, promijeniti Andriju. Iako ga baš ovakvog ludo voli.

Seriju „Andrija i Anđelka“ režira Marko Manojlović, a srpsku adaptaciju je napravio Vuk Ršumović. Naime, serija je nastala prema najadaptiranijem scenariju na svijetu, kanadskom „Un gars, una file“ autora Guy A. Lepage i nakon toga je zaživio u 26 različitih verzija diljem svijeta. Onu srpsku gledat ćete od petka na RTL-u.

Pripremite maramice, trebat će vam za smijeh do suza!
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Kud puklo da puklo

    Kud puklo da puklo (2014)

    drama, komedija

    Radnja serije 'Kud puko da puklo' smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna...
  • Zikina dinastija

    Zikina dinastija (1985)

    komedija

    Budi „pravo“ muško prije svega! Žika (Dragomir Bojanić Gidra) i Milan (Marko Todorović) misle da njihovog unuka (Nikola Kojo) ne zanimaju žene i počinju strepiti da “ne zastrani” poput Stevea...
  • Montevideo, vidimo se!

    Montevideo, vidimo se! (2014)

    komedija, avantura, sportski

    Fudbalska saga iz 1930. godine nastavlja se u glavnom gradu Urugvaja, gde se nakon napornog tronedeljnog putovanja preko Atlanskog okeana prva formirana reprezentacija tadašnje Kraljevine Jugoslavije...
  • Kriza

    Kriza (2013)

    komedija

    Autor bosanskohercegovačke serije „Kriza“ je Feđa Isović, koji za „Krizu“ kaže da je inspirirana istinitim događajem, tačnije rock sastavom "Karne". U jeku svojih zrelih godina, četvorica...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}