Pogledaj trailer!

TV serija

komedija (2013)

Kriza

Ocjena korisnika
-
7,2
Kriza

Naslov:

Kriza

Godina:

2013

Žanr:

komedija

Glavne uloge:


Nikolina Friganovic
  >  Psihijatrica
Nikola Kojo
  >  Ales Firdus
Enis Beslagic
  >  Miron Firdus
Aleksandar Seksan
  >  Zrinko Parkas Kifla
Mirvad Kuric
  >  Nedo Jeremic Jeremija
Velda Bogunic
  >  Konobarica
Marija Pikic
  >  Ema Firdus
Vanessa Glodjo
  >  Nejra Nametak (as Vanesa Glodjo)
Jasna Diklic
  >  Borka
Dragan Marinkovic
  >  Jose
Tatjana Sojic
  >  Nina
Sanela Krsmanovic
  >  Amra
Meho Celik
  >  Ruzdija
Snezana Vidovic
  >  Mirna
Zana Marjanovic
  >  Biljana

Opis:


Autor bosanskohercegovačke serije „Kriza“ je Feđa Isović, koji za „Krizu“ kaže da je inspirirana istinitim događajem, tačnije rock sastavom "Karne".

U jeku svojih zrelih godina, četvorica sredovječnih „jarana“ Aleš, Miron, Kifla i Jeremija proživljavaju ponovni pubertet kada u naletu tinejdžerskih snova i nakon svega što su proživjeli u dosadašnjem životu, polude i odlučuju da se ponovo bave rock' n' rollom. Vođeni floskulom po kojoj rokeri imaju više uspjeha kod žena, četvorica prijatelja u garaži osnivaju bend i daju mu ime „Kriza“.

Sve epizode počinju scenom u Psihijatrijskoj ordinaciji gdje Aleš leži na kauču i prepričava doktorici ono što mu se dešavalo.

U glavnim ulogama pojavljuju se Enis Bešlagić, Nikola Kojo, Aleksandar Seksan I Mirvad Kurić. Važni likovi među sredovečnim muškarcima su i kućna pomoćnica Borka (Jasna Diklić), kao i konobarica Nejra (Vanesa Glođo).

Glavni junaci „Krize“:

Aleš (Nikola Kojo) je 48-godišnji veterinar koji mrzi svoj posao, ali je već toliko dugo u njemu da nema snage ni volje da promijeni nešto po tom pitanju. Samohrani je otac, odgojio je kćerku Emu (Marija Pikić) sa kojom je u neprekidnom sukobu. Aleš je jako nesiguran prema zgodnim ženama, a u bendu svira bas gitaru.

Miron (Enis Bešlagić) je Alešov mlađi brat i potpuna mu je suprotnost. Po zanimanju je slikar, vjernik je, budista, a sebe smatra pustolovom. Sa ruksakom na ramenu prošao je cijeli svijet i sada, nakon 10 godina, dolazi kod svog brata, u kuću koju su naslijedili od oca. Miron koristi lake droge, bez čaše viskija ne izlazi iz sobe, ponaša se rokerski, a seks za jednu noć je sastavni dio njegovog života. Šarmantan je, duhovit i uspješan sa ženama. U bendu je gitarist i pjevač.

Jeremija (Mirvad Kurić) je hirurg. Doktor koji je hipohondar, ali to ne priznaje. Uvjeren je da stalno umire od neke neizlječive bolesti. Oženjen je i ima dvoje dece. Vremena za žene nema jer je zaokupljen svojim zdravljem. U bendu je klavijaturist.

Vinko Pakaš, (Aleksandar Seksan) zvani Kifla potpuno je neambiciozan i shodno tome - nezaposlen. Oženjen je, ali ga žena svako malo izbaci iz kuće. Iako je očigledno u nesređenom braku, Kifla sve podnosi poprilično ravnodušno. U bendu je bubnjar.

Obradio/la:

baho
  • Slično za pogledati
  • Komentari
  • Ne diraj mi mamu

    Ne diraj mi mamu (2018)

    komedija

    Budimir Ćorović (Rene Bitorajac) i Zlatko Sljepčević (Branko Đurić) su partneri advokati. Budimir je bio oženjen sa Zlatkovom pokojnom sestrom. Nakon što je ostao udovac, sa Budimirom u stanu ostala...
  • Kud puklo da puklo

    Kud puklo da puklo (2014)

    drama, komedija

    Radnja serije 'Kud puko da puklo' smještena je u živopisni Oštrovac, selo na rubu nacionalnog parka. U središtu priče su rendžer nacionalnog parka Damir (Momčilo Otašević) i doktorica Katarina (Mirna...
  • Dobro ustimani mrtvaci

    Dobro ustimani mrtvaci (2005)

    drama, komedija

    Glavni junaci filma su Risto i Safet, uposlenici mrtvačnice, koji se klade koliko će leševa primiti tog dana. Risto stavlja novac na manje od četiri leša dok Safet misli da će ih biti četiri ili...
  • Lud, zbunjen, normalan

    Lud, zbunjen, normalan (2007)

    komedija

    Lud, zbunjen, normalan je bosanskohercegovačka humoristička serija u režiji Elmira Jukića i scenariste Feđe Isovića, koja je počela s emitiranjem 2. septembra 2007. godine. Već u prvoj sezoni je...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

    {{message}}

    {{item.title}}