Law & OrderPogledaj trailer!

TV serija

drama, kriminalistički, misterij, triler (1990)

Law & Order

Ocjena korisnika
-
7,7
Law & Order

Naslov:

Zakon i red

Godina:

1990

Žanr:

drama, kriminalistički, misterij, triler

Trajanje:

45 min

Autor:

Dick Wolf


Glavne uloge:


S. Epatha Merkerson
  >  Anita Van Buren
Sam Waterston
  >  Jack McCoy
Jerry Orbach
  >  Lennie Briscoe
Steven Hill
  >  Adam Schiff
Jesse L. Martin
  >  Ed Green
Fred Thompson
  >  Arthur Branch
Leslie Hendrix
  >  Dr. Elizabeth Rodgers
Chris Noth
  >  Mike Logan
Benjamin Bratt
  >  Rey Curtis
Michael Moriarty
  >  Ben Stone
Elisabeth Röhm
  >  Serena Southerlyn
Alana De La Garza
  >  Connie Rubirosa
Carolyn McCormick
  >  Dr. Elizabeth Olivet
Angie Harmon
  >  Abbie Carmichael
Richard Brooks
  >  Paul Robinette

Opis:


Sve epizode ove serije snimljene su na zanimljivim lokacijama u New Yorku, a realnost u prikazu kriminala i pravde ovoj seriji daje dašak autentičnosti. I dok se neki policijski i pravni slučajevi lako rješavaju, drugi su, pak, silno zamršeni zbog čega istrage postaju više nego izazovne.

Detektivi Lennie Briscoe (Jerry Orbach) i Edward Green (Jesse L. Martin), koji istražuju zločine i privode osumnjičene pod budnim okom nadređene poručnice Anite Van Buren (S. Epatha Merkerson), nakon uhićenja, osumnjičenike prosljeđuju pred sud, gdje ih preuzimaju državni tužitelj Jack McCoy (Sam Waterston) i njegova asistentica Serena Southerlyn (Elisabeth Rohm). Oni unutar kompliciranog pravnog sustava moraju tužiti i na kraju optužiti one koji to zaslužuju. Prateći tragične događaje koji su pogodili New York 11. rujna 2001. godine, novi okružni tužitelj Arthur Branch (Fred Thompson) odabran je na čelo Ureda Državnog tužiteljstva te uz pomoć svojih odvjetnika, svakodnevno rješava naporne i složene slučajeve, trudeći se da životi drugih ljudi ne ovise o njihovim odlukama, što je ponekad dvosjekli mač.

Serijal „Zakon i red" ima izvrsnu glumačku postavu. Iako kazališni glumac, koji je u njujorškom kazalištu igrao različite uloge (od Shakespearea do likova u mjuziklima) Jesse L. Martin ostao je poznat diljem svijeta po ulozi dečka glavne glumice u seriji „Ally McBeal". Tu je i S. Epatha Merkerson, brodvejska glumica i dobitnica nagrade Tony i Obie Awarda, te njezin kolega, Jerry Orbach, također dobitnik mnogih prestižnih nagrada. Osim njih, u seriji glume i Elisabeth Rohm koja je i prije uloge asistentice državnog tužitelja u „Zakonu i redu" glumila u televizijskim nagrađivanim serijama, kao i Fred Dalton Thompson, inače bivši američki senator i javni tužitelj u stvarnom životu, pa ne čudi da mu je ova uloga novoizabranog okružnog tužitelja izvrsno sjela.

Sam Waterston, glumac koji je čak šest puta nominiran za prestižnu nagradu Emmy (od čega tri puta za ulogu u seriji „Zakon i red"), dobitnik Zlatnog globusa i Screen Actors Guild nagrade, te nominiran za najprestižniju glumačku nagradu Oscar za najboljeg glumca, novo je pojačanje serije „Zakon i red", kao asistent okružnog tužitelja Jacka McCoya koji svaki slučaj rješava kao da igra najvažniju partiju šaha, no zato u slobodno vrijeme uživa na svom Harley Davidsonu.

„Zakon i red" je serija koja nastavlja nizati uspjehe i osvajati ljestvice gledanosti u Americi, gdje se trenutno prikazuje njena dvadeseta sezona.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • NYPD Blue

    NYPD Blue (1993)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Radnja "Njujorških plavaca" odvija se u mračnoj, napetoj i dinamičnoj atmosferi New Yorka i prikazuje realistične likove, koji se posvećuju pravosuđu, pokušavajući istovremeno ne izgubiti i to malo...
  • Law & Order: Special Victims Unit

    Law & Order: Special Victims Unit (1999)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Serija prati detektiva Elliota Stablera (Christopher Meloni), iskusnoga veterana u Odjelu za žrtve i detektivku Oliviju Benson (Mariska Hargitay), čija je teška prošlost razlog zbog kojega se...
  • Criminal Minds

    Criminal Minds (2005)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    FBI agenti – šef jedinice Aaron Hotchner (Thomas Gibson) te specijalni agenti Jason Gideon (Mandy Patinkin), Elle Greenaway (Lola Glaudini), Derek Morgan (Shemar Moore), Spencer Reid (Matthew Gray...
  • Killer Instinct

    Killer Instinct (2005)

    drama, kriminalistički, misterij, triler

    Detective Jack Hale works for the San Francisco Police Department Deviant Crimes Division which means he investigates unusual crimes. He has a special insight into criminals because his father is a...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • puppet_master
    eXtreme member
    19.02.2022. 22:28
    [TUBE]CR5_gNWsqbE[/TUBE]
  • Neshoo10
    eXtreme member
    19.02.2014. 18:40

                                                      Law & Order (1990-2010)

                                                   


    Žanr: Krimi, Drama, Misterija

    Autor serije: Dick Wolf

    Jezik: Engleski 

    Uloge:

    S. Epatha Merkerson

    Sam Waterston

    Jerry Orbach

    Steven Hill

    Serija je imala 20 sezona.

    Opis: Dvadeset godina trajala je odlična policijska serija smeštena u New York, koja se u svakoj epizodi bavila jednim slučajem napre iz perspektive policije, a potom i tužilaštva. Često su se scenaristi koristili stvarnim događajima iz američke crne hronike kao podlogom za svoje priče.
    "Zakon i red" je i "majka" niza spin-offova, svih vrlo kvalitetnih, ali nijedan nije bio tako uspešan: "Odel za žrtve", "Zločinačke namere", "Suđenje pred porotom" i "Zakon i red: Los Angeles". 
    izvor: serijskiubojica.hr




                                               TITLOVI




     



    Neshoo102014-02-19 18:41:26

{{message}}

{{item.title}}