The Philanthropist

TV serija

drama, akcija, avantura (2009)

The Philanthropist

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,6
The Philanthropist

Godina:

2009

Žanr:

drama, akcija, avantura

Trajanje:

60 min

Autor:

Tom Fontana
, Jim Juvonen
, Charlie Corwin


Glavne uloge:


Neve Campbell
  >  Olivia Maidstone
Jesse L. Martin
  >  Philip Maidstone
James Purefoy
  >  Teddy Rist
Michael Kenneth Williams
  >  Dax Vahagn
Lindy Booth
  >  A.J.
James Albrecht
  >  Gerard Kim
Krista Allen
  >  Julia Rist
Bonnie Henna
  >  Chima Balo
Treva Etienne
  >  The Dealer
Obed Baloi
  >  Native Man (as Obed Baloyi)
Jake McLaughlin
  >  Cpl. Michael Whitmere
James Ngcobo
  >  Health Minister
Alain Uy
  >  Saw Maung
Lisa King
  >  Intern
Crispian Chan
  >  Thaung

Opis:


Teddy Rist (James Purefoy) je milijarder i bonvivan, uspješni tajkun koji obožava žene, novac i moć, ali koji uza sve to svoju strast koristi i za nešto potpuno drugačije. On je, naime, prvi svjetski osvetnički dobrotvor, spreman svoje vrijeme i novac bez razmišljanja uložiti tamo gdje nesretnima najviše trebaju, gdje god to na planeti bilo. Teddyjev se život bio dijametralno promijenio kada je tijekom posjete Nigeriji u jednoj oluji spasio život malom dječaku. Ovaj čin spontane ljudskosti nakon dužeg ga je vremena ispunio osjećajem korisnosti, pa se Teddy impulzivno i brzo odlučuje na slijedeće korake.

Pomažući drugima, međutim, Teddy pomaže i samom sebi, čisteći svoju dušu i istjerujući demone koji su ga pratili sve od smrti njegova mladog sina, kada je izgubio sve što je uistinu volio. No, želja za pomaganjem je jedno, nužna sredstva nešto drugo, a realne okolnosti u kojima bi se pomoć trebala odvijati sasvim treće, pa će, ovisan o riziku i adrenalinu, Teddy u svojim misijama često morati ulaziti u velike opasnosti - pregovarat će s onima koji na umu imaju samo vlastitu korist, dogovarat će se s velikim dilerima droge i ratnim lordovima, trgovati s traženim kriminalcima. Svi će se ti rizici ipak jednom isplatiti, kada pomoć stigne do onih kojima je najviše potrebna.

Na američkom tržištu predstavljena lani, emitirajući se preko ljeta 2009. godine, odlična dramska serija „Dobrotvor" - iza koje stoji autorski tim na čelu s Tomom Fontanom - dolazi i na hrvatske televizije, na programu RTL Televizije. Spoj dramskih previranja glavnog lika čiji motivi nisu baš najjasniji, s obzirom da je riječ o bogatašu koji bi svoj čitav život mogao provoditi lagodno i bezbrižno, s akcijskim tempom radnje koja se odvija na nekima od najopasnijih svjetskih lokacija, seriju čini originalnom i uzbudljivom. Iako smo većinu njenih elemenata imali prilike gledati i ranije, rijetko je kada to bilo na istome mjestu, zbog čega ne čudi zavidan prijem koji je serija ostvarila kod kritike.

U glavnoj ulozi milijardera kojega će dobročinstvo odvesti i do, među ostalima, Myanmara, Kosova, Nigerije ili Kašmira, gledamo uglednog Jamesa Purefoya, najpoznatijeg po markantno nastupu u seriji „Rim", gdje je tumačio Marka Antonija. Uvijek je pravo zadovoljstvo gledati glumca koji se široj publici dokazuje sjajnim nastupom, a uloga Teddyja Rista upravo je takva. Teddyjeva poslovnog partnera Philipa Maidstonea igra Jesse L. Martin, a njegovu suprugu Oliviju Maidstone slavna Neve Campbell, zvijezda brojnih filmskih hitova od kojih je najpoznatiji horor serijal „Vrisak". Uz njih, u osam 45-minutnih epizoda prve sezone gledamo i brojna druga poznata televizijska lica.
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Solomon Kane

    Solomon Kane (2009)

    akcija, fantazija, avantura

    Solomon traži iskupljenje u svojoj borbi protiv zla! Kao plaćenik kraljice Elizabete I tijekom borbe u Africi Solomon u posljednji trenutak izbjegava đavoljeg žeteoca i siguran put u pakao. Stoga se...
  • Helix

    Helix (2014)

    znanstvena fantastika, triler

    Tim naučnika iz centra za kontrolu i prevenciju bolesti odlazi na Arktik kako bi istražili potencijalno širenje bolesti, a niko nije svestan šta ih tamo čeka. Nailaze na pretnju u stilu zombija koja...
  • George and the Dragon

    George and the Dragon (2004)

    komedija, akcija, ljubavni, fantazija, avantura

    George (James Purefoy) je naočiti engleski vitez, nemiran zbog grozna krvoprolića kojem je svjedočio u Palestini. Upravo iz tog razloga George je odlučan spremiti svoj mač te se prepustiti mirnom...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • icemaher
    The Legend Of
    17.05.2010. 01:09
    Odlicna serija, pogledao sam je jos prosle godine. Bas steta sto su je otkazali.
  • Nameless One
    Senior translator
    17.05.2010. 00:29


    OFFICIAL SITE
    IMDB
    WIKIPEDIA

    Filantrop je akciono-dramska serija u produkciji NBC-a, a dolazi iz uma Tom Fontane (čovjeka odgovornog za serije poput Oz, Homicide: Life On Streets), Charlie Corwina (LA Ink, Miami Ink) i Jima Juvonena. Serija je insipirisana stvarnim filantropom, Bobby Sagerom, koji je ujedno i konsultant na seriji.
    Serija se bavi životom milionera i playboy, Teddy Rista, suvlasnika kompanije Rist-Maidstone, kojeg progoni smrt sina. Razveden od svoje žene, Teddy vrijeme provodi ganjajući žene i rasipajući novac sve dok jednog trenutka, u Nigeriji za vrijeme poplava, ne spasi život dječaku. Taj ga događaj mijenja i on počinje koristiti svoje bogatstvo i svoj uticaj da bi pomogao drugima, tamo gdje je njegova pomoć najpotrebnija, od Nigerije, Kosova sve do Haitija. Zbog svog karaktera često upada u životno opasne situacije iz kojih jedva izvlači živu glavu.
    Nakon što je dobro počela (gledanost 7.4 miliona prve epizode) serija je počela gubiti gledanost (3.2 miliona osma epizoda) nakon čega ju je NBC otkazao. Šteta jer serija ostavlja mnoga pitanja neodgovorena, ali šta je tu je. Vjerovatno Amerikanci ne žele da gledaju patnje drugih ljudi Smile
    Naslovnu ulogu Teddy Rista igra šarmantni i karizmatični James Purefoy (HBO's Rome, Solomon Kane) koji, moram priznati, odlično igra svoju ulogu koja kao da je napisana samo za njega, u ostalim ulogama se pojavljuju Neve Campbell (Scream, Studio 54), Jesse L. Martin (Law & Order, Ally McBeal), Michael K. Williams (The Wire, Boardwalk Empire), Lindy Booth (Relic Hunter, October Road) i Krista Allen (Days Of Our Lives, What About Brian).

{{message}}

{{item.title}}