Wayward PinesPogledaj trailer!

TV serija

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler (2015)

Wayward Pines

Ocjena korisnika
Odlično!
7,6
Wayward Pines

Naslov:

Wayward Pines

Godina:

2015

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Chad Hodge


Glavne uloge:


Siobhan Fallon Hogan
  >  Arlene Moran
Hope Davis
  >  Megan Fisher
Shannyn Sossamon
  >  Theresa Burke
Charlie Tahan
  >  Ben Burke
Tom Stevens
  >  Jason Higgins
Carla Gugino
  >  Kate Hewson
Melissa Leo
  >  Nurse Pam
Toby Jones
  >  Dr. Jenkins
Djimon Hounsou
  >  CJ Mitchum
Matt Dillon
  >  Ethan Burke
Jason Patric
  >  Dr. Theo Yedlin
Nimrat Kaur
  >  Rebecca Yedlin
Kacey Rohl
  >  Kerry Campbell
Josh Helman
  >  Xander Beck
Christopher Meyer
  >  Mario

Opis:


Zamislite savršeni američki gradić… Prekrasne kuće, uređeni travnjaci, djeca koja se sigurno igraju na ulicama. Sada zamislite da nikad ne možete izaći iz tog gradića. Nemate komunikaciju s vanjskim svijetom. Mislite da ćete poludjeti. Sigurno ste u gradiću Wayward Pines.

Agent tajne službe ETHAN BURKE (Matt Dillon, nominiran za Oscar za filmove “Fatalna nesreća,” “City of Ghosts”) odlazi u ruralni gradić kako bi pronašao dva nestala federalna agenta. Ethan je bio logičan odabir za tu misiju. On je jedan od najboljih agenata tajne službe iz ureda u Seattleu. A također je i osoba koja je poznavala agenticu KATE HEWSON (glumi je Carla Gugino, “Čuvari,” “Svita”) bolje od ikoga. Bili su partneri. Bili su i više od toga. Njihov je odnos gotovo razorio Ethanov brak. Sada su Kate i njezin partner iz tajne službe nestali s lica zemlje. Čim je Ethan ugledao ploču s natpisom “Dobro došli u Wayward Pines, mjesto gdje raj postaje dom!,” kamion udari u njegov automobil. Kad se Ethan probudi u bolnici gradića Wayward Pines, uz njegov krevet sjedi napeta i nepredvidljiva SESTRA PAM (dobitnica Oscara Melissa Leo, “Boksač,” “Treme”). No kako će se uskoro pokazati, čini se da je Pam više zainteresirana da nekomu naudi nego da ga izliječi. Ona i Ethan postaju smrtni neprijatelji, a ispostavi se da je njezina uloga u gradiću Wayward Pines dublja negoli je itko shvaćao. U bolnici se Ethan prisjeti svog imena, adrese u Seattleu i prometne nesreće koja se dogodila na periferiji gradića. Zna da je agent tajne službe i da je došao u Wayward Pines kako bi istražio nestanak dvaju agenata. Ono što ne može shvatiti jest što ne valja u ovom sablasno savršenom gradiću. Nijedan telefon ne radi niti se može javiti svojoj supruzi i šefu u tajnoj službi. Njegov novčanik, dokumenti, telefon… Sve je nestalo, a nitko mu ne želi pomoći. Kako se misteriji u gradiću počinju gomilati i ne slažu se s njegovim shvaćanjem nedavnih događaja, Ethan počinje propitkivati svoje mentalno zdravlje.

Suočava se s misterioznim i karizmatičnim DR. JENKINSOM (nominiran za nagradu Emmy, Toby Jones, “The Girl”, franšiza “Harry Potter”, “Dečko, Dama, Kralj, Špijun”), psihijatrom koji ga liječi u bolnici Wayward Pinesa. Jenkins je uvjeren da je Ethan doživio oštećenje mozga u prometnoj nesreći te da je to uzrok njegove paranoje. Sumnjajući u svoju dijagnozu, Ethan vjeruje da dr. Jenkins nije onakav kakvim se prikazuje. Kako počinje upoznavati neke od lokalnih stanovnika, među njima i izrađivača igračaka HAROLDA BALLINGERA (Reed Diamond, “24”, “Mnogo vike ni za što”), Ethan se sprijatelji s BEVERLY (nominirana za Oscar i nagradu Emmy, Juliette Lewis, “Hysterical Blindness”, “Rt straha”), konobaricom koja ne bira riječi i koja je o pitanju Wayward Pinesa oprezna kao i on. Kod kuće u Seattleu Ethanova supruga i bivša agentica tajne službe THERESA BURKE (glumi je Shannyn Sossamon, “40 dana bez komada”, “Kako uspjeti u Americi”) primi poziv od Ethanova šefa ADAMA HASSLERA (Tim Griffin, “Osumnjičeni”) iz tajne službe. Ethan je nestao. Nisu dostupne nikakve informacije dok prve istrage ne pokažu da Ethan nije bio u autu koji su pronašli uz cestu u blizini Wayward Pinesa. Istraga i dalje traje. To nije dovoljno za Theresu. Sa svojim sinom tinejdžerom BENOM (glumi ga Charlie Tahan, “The Harvest,” “Charlie St. Cloud”) Theresa započinje svoju potragu za Ethanom.

Misterij se još produbljuje kad Ethan uključi svoju inteligenciju i neumornu odlučnost kako bi riješio misterij ovog uznemirujućeg gradića. Ethanu se u svakoj prilici suprotstavljaju zagriženi stanovnici gradića, a pogotovo gradski šerif ARNOLD POPE (nominiran za Oscar Terrence Howard, “Fatalna nesreća”, “Gužva i frka”) koji se uvrijedio jer se agent tajne službe pojavio na njegovu teritoriju i počeo mu naređivati. Ethan je uvjeren da je Pope lud, a Pope ima jednako mišljenje o njemu. Ethanov nastavak istrage urodi samo dodatnim pitanjima, a svako ga pitanje vodi do najvažnije nepoznanice od svih: što ne valja u gradiću Wayward Pinesu?
 • Slično za pogledati
 • Komentari (27)
 • The Whispers

  The Whispers (2015)

  drama, misterij, znanstvena fantastika, triler, horor

  When children across Washington, D.C., all start talking with the same imaginary friend named Drill, who persuades them to play dangerous games, the FBI calls in child specialist Claire Bennigan -...
 • Under the Dome

  Under the Dome (2013)

  drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

  Nitko ne može ući. Nitko ne može izaći. Je li to teroristički čin - ili Božji? To si pitanje postavljaju stanovnici uspavanog gradića Chester's Milla kad ih nevidljiva kupola iznenada odsječe od...
 • The Strain

  The Strain (2014)

  drama, triler, horor

  Triler u čijem se središtu nalazi dr. Ephraim Goodweather i njegov tim iz Centra za kontrolu bolesti grada New Yorka koje pozovu da istraže misterioznu epidemiju virusa sa znakovima drevnog i zlog...
 • 11.22.63

  11.22.63 (2016)

  drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

  “22. studenoga 1963. tri su pucnja odjeknula Dallasom, predsjednik Kennedy je ubijen i svijet se promijenio. Što bi se dogodilo da se to može promijeniti?” Krenite na put i saznajte u novoj epskoj...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • sinna
  eXtreme member
  24.05.2017. 15:10
  Eto i ja ću komentirati.Prva sezona odlična,druga super odlična.Možda je ovo prava stvarnost koja nas čeka za kojih 50-ak godina.Super bogati igraju s našim životima kako ih volja,prema tome nije ovo možda ni toliki ZF koliko mi mislimo.Sve u svemu vrijedno gledanja i razmišljanja.
 • 24.05.2017. 14:40
  dobra priča isplati se pogledati..
 • bokidante
  member
  29.03.2017. 11:48
  Kada sam počeo gledati ovu seriju nisam znao što očekivati, kao kod kinder jaja, možeš dobiti sranje a možeš dobiti super igračku. U ovom slučaju si dobio odličnu igračku! Meni osobno najveće ugodno iznenađenje u 2015 godini! Svakao bih je preporučio za pogledati!