BabylonPogledaj trailer!

Film

drama, povijesni, komedija (2022)

Babylon

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
Odlično!
7,5
Babylon

Naslov:

Babylon

Godina:

2022

Žanr:

drama, povijesni, komedija

Trajanje:

189 min

Režija:

Damien Chazelle

Scenarij:

Damien Chazelle


Glavne uloge:


Brad Pitt
  >  (rumored)
Lukas Haas
  >  George Munn
Tobey Maguire
  >  Irving Thalberg (rumored)
Jean Smart
  >  Elinor St. John
Marcos A. Ferraez
  >  Police Officer
Flea
  >  Bob Levine
Jeff Garlin
  >  Don Wallach
Jennifer Grant
  >  Mildred Yates
Frederick Koehler
  >  DP (Bill - Soundstage)
Jimmy Ortega
  >  Elephant Wrangler
Shane Powers
  >  Dale
Hansford Prince
  >  Joe Holiday
Troy Metcalf
  >  Orville Pickwick
Albert Hammond Jr.
  >  Guest (Chicken Line)
Emma Stone
  >  Clara Bow (rumored)
Max Minghella
  >  Irving Thalberg
Margot Robbie
  >  Nellie LaRoy
Cutty Cuthbert
  >  Jimmy
J.C. Currais
  >  Truck Driver
Diego Calva
  >  Manny Torres
Li Jun Li
  >  Lady Fay Zhu
Bregje Heinen
  >  Female Guest (Nathalie)
Jovan Adepo
  >  Sidney Palmer
Telvin Griffin
  >  Reggie

Opis:


Od Oscarom nagrađenog redatelja filmskih hitova La La Land i Ritam ludila, Damiena Chazellea dolazi pravi filmski spektakl – Babylon čija je radnja smještena u 1920. godinu u Los Angelesu, a u glavnim ulogama su Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva.
Priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenom ekscesu, prati uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu.

Pročitaj recenziju filma Babylon:

  • Slično za pogledati
  • Komentari (23)
  • Poker Face

    Poker Face (2023)

    drama, kriminalistički, misterij

    Glavna junakinja serije 'Poker Face', Charlie ima izvanrednu sposobnost da odredi kada netko laže. Ona kreće na put sa svojom automobilom Plymouth Barracudom i svakim zaustavljanjem nailazi na novu...
  • Triangle of Sadness

    Triangle of Sadness (2022)

    drama, komedija

    Modeli Carl i Yaya pozvani su na luksuzno krstarenje u društvu ultrabogataša – ruskog oligarha, britanskih trgovaca oružjem i ekscentričnog kapetana alkoholičara (Woody Harrelson) koji citira Marxa...
  • La La Land

    La La Land (2016)

    drama, komedija, ljubavni, glazbeni

    Riječ je o iščekivanom filmu za Oscara nominiranog redatelja Damiena Chazellea, poznatog po sjajnom i hvaljenom filmu "Whiplash„. U filmu Gosling igra jazz glazbenika koji se zaljubljuje u glumicu...
  • Empire of Light

    Empire of Light (2022)

    drama, ljubavni

    Drama o snazi ljudske povezanosti tokom turbulentnih vremena, smeštena u engleski primorski grad ranih 1980-ih. Hilary (Olivia Colman) je menadžerka bioskopa koja se bori s svojim mentalnim...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Tom Brady
    Active member
    21.05.2023. 22:04
    Po meni prosečan film, ništa više od toga. Ovde su više dobar marketing i tzv svetski filmski kritičari odradili dobar posao da ovo postane "remek delo".
  • klass
    Active member
    09.02.2023. 11:01
    Dok mi je The Fabelmans nekako izvestacen, bajkovit, da ne kazem ljigav, Babylon je otisao u drugu krajnost. Preteran u svemu, a povrsan kada nije trebao da bude. 

    Ta prica o glumcu - Konrad i glumici - LaRoj, je mogla korektnije da bude ispricana, tj. da se vise vremena posvetilo njima u tom dobu prelaska na zvuk. Da bude bas ozbiljan film...

    Umesto toga oni su x puta vise vremena posvetili nekoj bezveznoj zurki s' pocetka, jedenju pacova, ili glupavoj borbi sa zmijom...ima toga jos. ;)  I na takve gluposti su protracili 3 sata. 

    Uglavnom, bas predug, bezvezan film...Ocena 5.0


  • uredi ovo
    Active member
    09.02.2023. 09:16
    Odgledao sam 80 minuta i nisam mogao više.
    Scenarist vjerojatno nije nikad uspio navršiti 18 godina, zapeo je negdje u 12-oj. Priča je toliko izvještačena i toliko vrijeđa sve te ljude tog vremena pa moraš biti ili mrtav ili 100 % pod Alzehajmerom da ne tužiš za uvredu, ako se u bilo kojem momentu prepoznaš.
    Neki dan sam odgledao neke filmove iz 1920-ih i 30-ih i jedino što mogu reći da vrijede više od ovog smeća, i napeto, i "pitka" priča, i scena autentična, glumci jesu malo "plastični" ali to je s gledišta vremena uistinu zanemarivo.
    O ukusima se ne raspravlja, meni je ovo smeće, komercijala, kičeraj i bez imalo stila. Priča bez, priče, pretjerivanje i bez ikakve veze s mozgom.
    Ti ljudi koji su tad snimali filmove, nisu bili budale, a problemi s kojima su se sretali za današnje prilike su bili nepremostivi problem i oni su ih rješavali.
    "Dobra stara vremena" ne postoje, a ova današnja su opsjena i bezumlje ili u najboljem slučaju intelektualna ograničenost sa svrhom i razlogom, jer ako je profesor gluplji od učenika učenik će biti ono što se od njega i očekuje: ovca za šišanje i produkcija janjaca... za čega već janjci služe.
    Umjetnost je ono nešto što svako malo mora opaliti šamar javnosti da se trgne iz letargije i pokrene promjene, pobudi inteligenciju i ljudsku prirodnu znatiželju i traganje za boljim i uključivanjem inteligencije. Ma....

{{message}}

{{item.title}}