BabylonPogledaj trailer!

Film

drama, povijesni, komedija (2022)

Babylon

Ocjena korisnika
Odlično!
7,5
Babylon

Naslov:

Babylon

Godina:

2022

Žanr:

drama, povijesni, komedija

Trajanje:

189 min

Režija:

Damien Chazelle

Scenarij:

Damien Chazelle


Glavne uloge:


Brad Pitt
  >  (rumored)
Lukas Haas
  >  George Munn
Tobey Maguire
  >  Irving Thalberg (rumored)
Jean Smart
  >  Elinor St. John
Marcos A. Ferraez
  >  Police Officer
Flea
  >  Bob Levine
Jeff Garlin
  >  Don Wallach
Jennifer Grant
  >  Mildred Yates
Frederick Koehler
  >  DP (Bill - Soundstage)
Jimmy Ortega
  >  Elephant Wrangler
Shane Powers
  >  Dale
Hansford Prince
  >  Joe Holiday
Troy Metcalf
  >  Orville Pickwick
Albert Hammond Jr.
  >  Guest (Chicken Line)
Emma Stone
  >  Clara Bow (rumored)
Max Minghella
  >  Irving Thalberg
Margot Robbie
  >  Nellie LaRoy
Cutty Cuthbert
  >  Jimmy
J.C. Currais
  >  Truck Driver
Diego Calva
  >  Manny Torres
Li Jun Li
  >  Lady Fay Zhu
Bregje Heinen
  >  Female Guest (Nathalie)
Jovan Adepo
  >  Sidney Palmer
Telvin Griffin
  >  Reggie

Opis:


Od Oscarom nagrađenog redatelja filmskih hitova La La Land i Ritam ludila, Damiena Chazellea dolazi pravi filmski spektakl – Babylon čija je radnja smještena u 1920. godinu u Los Angelesu, a u glavnim ulogama su Brad Pitt, Margot Robbie i Diego Calva.
Priča o prevelikoj ambiciji i nečuvenom ekscesu, prati uspon i pad više likova tijekom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti u ranom Hollywoodu.

Pročitaj recenziju filma Babylon:

 • Slično za pogledati
 • Komentari (18)
 • Beurokeo

  Beurokeo (2022)

  drama

  Oni koji anonimno ostavljaju svoje neželjene bebe da ih neko drugi preuzme, sada imaju mesta gde to da urade...
 • The Whale

  The Whale (2022)

  drama

  Povučeni učitelj engleskog jezika koji pati od teške gojaznosti pokušava da se ponovo poveže sa svojom otuđenom kćerkom tinejdžerkom i tako stekne poslednju priliku za iskupljenje.
 • Cruella

  Cruella (2021)

  kriminalistički, komedija

  U želji da postane slavna dizajnerica Cruella stiže u London. Njen osjećaj za modu primjećuje barunica Von Hellman, inače modna legenda. Ali njihov odnos pokreće niz događaja i otkrića koja će...
 • When You Finish Saving the World

  When You Finish Saving the World (2022)

  drama, komedija

  Evelyn and her oblivious son Ziggy seek out replacements for each other as Evelyn desperately tries to parent an unassuming teenager at her shelter, while Ziggy fumbles through his pursuit of a...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • 05.02.2023. 20:26
  3 sata. Predugooooo... nepotrebno. Da je film upakovan u normalono trajanje od 2 sata 8/10. Ovako 6/10
 • 05.02.2023. 17:37
  Ne kapiram problem sa dužinom filma ,pogotovo u eri pomame za bindžovanjem serija koje zna da potraje mnogo više od tri sata.Ako je zanimljiv film ,može da traje i 10 sati.
 • ar8c
  eXtreme member
  05.02.2023. 14:30
  Odgledah sinoć, poprilično sam zadovoljan. Kao što već rekoh, dužina filma mi nikada nije bila problem, pa nije ni sa ovim naslovom, mada stoji da se moglo bez određenih detalja i sekvenci, te tako trajanje malo bolje prilagoditi današnjoj publici.

  Zaista je spektakularan omaž filmu kroz seciranje razuzdanog i nastranog Hollywooda od pre skoro jednog veka. Ima umetnički potencijal i tu neku grandioznost, mada mi je na momente malo previše neozbiljan što donekle kvari ugođaj. Doduše nisam prisustvovao događajima u to vreme na tom mestu da bih mogao suditi koliko je sve verodostojno, ali mislim da bi se samo za nijansu podizanjem ozbiljnosti, barem kod nekolicine likova, moglo dobiti više. Gluma je generalno izvanredna, mada ima par uloga koje su po meni promašene. Ovaj film sigurno zaslužuje poneku statuu, ali videćemo da li će i u kojoj kategoriji uopšte uspeti.

  Ako poredim sa The Fabelmans, koji je takođe omaž filmu, iako iz skroz drugačije perspektive i namere, dao bih ovome vrlo blagu prednost zbog istinske spektakularnosti koja i prati Hollywood. Završna sekvenca Babylon mi je izvanredna i nezaboravna!

  Konačno, mladi reditelj Chazelle se već etablirao kao ozbiljno ime u Hollywoodu, pa jedno ovakvo delo ne predstavlja posebno iznenađenje. Ako nagrađeni La La land nije moj "cup of tea" što bi rekli, jer ne volim mjuzikle tog tipa, onda je ovo sasvim respektabilno ostvarenje koje smeštam na treće mesto liste omiljenih tog režisera. Na prvom je apsolutno nenadmašni Whiplash koga smatram istinskim remek delom i jednim od najboljih filmova veka, dok mi za sada srebrnu medalju drži First Man. U takvoj konkurenciji bronza za Babylon je skroz OK. Mogu da preporučim gledanje fanovima ovakvih tema bez ikakve zadrške. Ocena 7,3/10