LimboPogledaj trailer!

Film

drama, triler, avantura (1999)

Limbo

Za sve opcije molim te da se prijaviš ili registriraš!

}
Ocjena korisnika
-
7,172%
Limbo

Naslov:

Deveti krug pakla

Godina:

1999

Žanr:

drama, triler, avantura

Trajanje:

126 min

Režija:

John Sayles

Scenarij:

John Sayles


Glavne uloge:


David Strathairn
  >  'Jumpin' Joe Gastineau
Kris Kristofferson
  >  'Smilin' Jack Johannson
Mary Elizabeth Mastrantonio
  >  Donna De Angelo
Tom Biss
  >  Baines
Monica Brandner
  >  Corky
Leo Burmester
  >  Harmon King
Mérit Carlson-van Dort
  >  Stacy
Kathryn Grody
  >  Frankie
Michael Laskin
  >  Albright
Jimmy MacDonell
  >  Randy Mason
Vanessa Martinez
  >  Noelle De Angelo
Dawn McInturff
  >  Audrey
Hermínio Ramos
  >  Ricky
Casey Siemaszko
  >  Bobby Gastineau
Rita Taggart
  >  Lou

Opis:


Aljaska je posljednji nedovoljno istraženi teritorij Amerike, zemlja raznolikosti, bogatstva, avantura, ali i iskupljenja. Tri osobe naći će se na životnom testu i suočiti se sa svojim demonima u divljini Aljaske.

Bivši ribič Joe Gastineau (David Strathairn) nikad se nije potpuno oporavio od nesreće na moru koja ga je zamalo stajala života. Sjećanja na taj nemili događaj još su uvijek svježa, ali, na sreću, romanca s pjevačicom Donnom De Angelo (Mary Elizabeth Mastrantonio) daje mu snagu i nadu. No kad se njegov polubrat (Casey Siemaszko) vrati u grad i zatraži uslugu, životi Joea, Donne i njezine kćeri Noellee (Vanessa Martinez) promijenit će se zauvijek. John Sayles iskusni je scenarist i redatelj, najširoj javnosti možda i najpoznatiji po filmu 'Silver City', koji ćemo uskoro imati prilike pogledati na RTL Televiziji. 'Deveti krug pakla' još je jedan u nizu Saylesovih majstorskih dramskih ostvarenja pa ne čudi da je redatelj kroz mnoge godine rada uspio okupiti mnoštvo vjernih obožavatelja. John trenutačno završava post produkciju filma 'Honneydripper', u kojem glavnu ulogu tumači Danny Glover i koji možemo očekivati ove godine. Uloge u 'Devetom krugu pakla' tumače poznata glumačka imena: Mary Elizabeth Mastrantonio ('Scarface'), glumica nominirana za nagradu Akademije, David Strathairn ('L.A. povjerljivo'), Kris Kristofferson ('A star is born'), Casey Siemaszko ('Stand by me') i Vanessa Martinez ('Lone star').
  • Slično za pogledati
  • Komentari (2)
  • Passion Fish

    Passion Fish (1992)

    drama

    May-Alice Culhane bila je uspješna zvijezda sapunica. Ali nakon što ju je udario automobil, ostaje prikovana za invalidska kolica. Vraća se u prazan obiteljski dom u Louisianu koji je tako rado...
  • City of Hope

    City of Hope (1991)

    drama, kriminalistički

    Grad je prepun rasnih problema, političke korupcije i sitnog zločina u ovom mikrokozmosu urbanog života koji je režirao John Sayles. Nick Rinaldi (Vincent Spano) izgubljena je duša, obično pijan i na...
  • Lone Star

    Lone Star (1996)

    drama, kriminalistički, misterij

    Sam Deeds (Chris Cooper) šerif je i glavni predstavnik zakona u malom teksaškom gradiću u kojem miran život poremeti otkriće 40 godina starog kostura pronađenog u pustinji. Istraga otkrije da...
  • The Brother from Another Planet

    The Brother from Another Planet (1984)

    komedija, znanstvena fantastika

    Čovjek s druge planete se srušio iz svemira u New York. Dok pokušava da popravi stvari, podsjeća na jednog afro-amerikanca sa čudnim stopalima. Njegov pokušaj da se uklopi u Harlem je alegorija za...

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

  • Kneginja
    The Legend Of
    17.05.2010. 00:00


    Khevenhiler, hvala za prevod, nadam se da ce i ostali uzivati u filmovima John Saylesa Smile

    http://titlovi.com/titlovi/limbo-101069/

  • Khevenhiler
    Senior translator
    16.05.2010. 23:23
    LIMBO

    režija i scenario: Džon Sejls


    Meri Elizabet Mastrantonio

    Endru Saris je u svojoj knjizi "Filmska misterija Džona Forda" (The John Ford Movie Mistery) rekao:
    "Nijedan američki režiser nije tako široko zahvatio američki istorijski krajolik - svetove Linkolna, Lija, Tvena i O Nila, tri velika rata, prekookeanske i seobe na zapad, indijance - pešake iz doline Mohok i konjice Sijuksa i Komanča, irske i španske uticaje, kao i delikatno balansiranu politiku višejezičnih gradova i pograničnih država..."

    Ovu tvrdnju je teško osporavati, a ja bih dodao da je Ford te svoje poglede iskazivao kako u žanrovskim filmovima, (tu, naravno, mislim na vesterne) tako i u mnogim odličnim fimovima drugih tematika.

    Veliko je pitanje šta bi Ford mislio o fimovima Džona Sejlsa. Iako od površne, politički korektne kritike prečesto nepravedno optuživan kao zastupnik retrogradnih mišljenja i pogleda, siguran sam da bi se o Sejlsovom filmskom stvaralaštvu i autorstvu u celini izjasnio pozitivno bez obzira na jasno izražen kritički stav (Takve filmske metode je Ford izrazito izbegavao. Jednom je rekao da poruke šalje Vestern junionom, a ne filmovima) pa i levičarsku prirodu tog stava.




    Kako bilo, ulogu nezavisnog hroničara američke sadašnjosti i raznolikosti od Forda je preuzeo upravo Sejls. Radnja ovog filma odvija se na Aljasci. Meri Elizabet Mastrantonio igra pevačicu koja sa kćerkom (Vanesa Martinez) putuje od grada do grada i od muškarca do muškarca. Našla se na Aljasci i ponovo u problemu s muškarcima. Tu se obe upoznaju sa lokalnim majstorom za sve, a njega igra Dejvid Stredern, pravi biser američkog filma.




    Divne su scene oživotvoravanja njihove zajedničke simpatije, prvih njihovih sastanaka i upoznavanja, međusobnog otvaranja i stalno prisutne svesti o životnom prtljagu i iskustvu koje oboje vuku za sobom. Treća, podjednako važna ličnost u filmu je i kćerka. Splet nepredviđenih događaja dovešće ih u nezamislivu situaciju. Sejls je tu situaciju ironično (kroz usta Mastrantoniove) nazvao 'quality time'.

    Kao i obično, promišljen i precizan scenario. Izuzetan rad sa glumcima, koji su dali odlične kreacije. Do tada neviđen pevački nastup Mastrantoniove. I vrlo, vrlo, neobičan kraj.

    Prevod, posvećen Kneginji, je postavljen. Uživajte. Smile

{{message}}

{{item.title}}