Star Trek: DiscoveryPogledaj trailer!

TV serija

znanstvena fantastika (2017)

Star Trek: Discovery

Ocjena korisnika
Odlično!
8,0
Star Trek: Discovery

Godina:

2017

Žanr:

znanstvena fantastika

Autor:

Alex Kurtzman
, Bryan Fuller


Glavne uloge:


Maulik Pancholy
  >  Dr. Nambue
Rekha Sharma
  >  Commander Landry
Terry Serpico
  >  Admiral Anderson
Jason Isaacs
  >  Captain Lorca
Kenneth Mitchell
  >  Kol
Damon Runyan
  >  Ujilli
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Shazad Latif
  >  Lieutenant Tyler
Mary Wiseman
  >  Cadet Tilly
Clare McConnell
  >  Dennas
Sam Vartholomeos
  >  Ensign Connor
Rainn Wilson
  >  Harry Mudd
Chris Obi
  >  T'Kuvma
Nicole Dickinson
  >  Klingon
Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham

Opis:


“To go boldly where no one has gone before”, poklič je dobro poznat svakom fanu televizijske naučne fantastike. Novi serijal iz svijeta “Zvjezdanih staza” možda nas baš odvede u to tamno i neizvjesno, formulaičnoj i predvidivoj franšizi zasad neistraženo područje.

Serija prati posadu svemirskog broda Discovery i njihova istraživanja novih svjetova i civilizacija. Smeštena je desetak godina prije događaja u originalnoj seriji te donosi period koji do sada nikada nije istražen, a koji je oblikovao istoriju Federacije.

“Star Trek: Discovery”, naime, najnoviji je uradak iz fantastičkog svijeta starog nešto više od pola stoljeća, serijaliziranog i filmovanog u nekoliko desetina inačica, no gotovo uvijek u skladu sa principima “poznatog svemira”. Ovog su se poduhvata prihvatili Brian Fuller, poznat kao pisac nekoliko vrlo uspješnih epizoda voljenih serijala iz istog univerzuma, Deep Space 9 i Voyageri i nemali Star Trek geek, i Alex Kurtzman, producent profitabilnih, no baš omiljenih filmova sa obnovljenom prvobitnom postavom.

Obradio/la:

puckman
 • Komentari (45)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • LesaRad
  Active member
  03.08.2018. 20:37
  @bahohttps://goo.gl/Dx2Bki [učitaj cijeli komentar]
 • tantal
  eXtreme member
  21.07.2018. 19:01
  Ne zamerite ja bih njihova imena pisao nasim jezikom.Mekfarlan mi ne smeta. Smeta mi sto je taj njegov humor pa da upotrebim neku nasu rec "nadobudan" Mislim da se razumemo.Nekada bas ide do granice pristojnosti.Mada mislim da to radi onako ciljano,bez lose namere.Covek je jednostavno takav.A serija mi se dopada.Iz istih razloga zbog kojih se Amerima ne dopada.A to je malo ili malo vise te mracne atmosfere.I zaista bih voleo da druga sezona nadmasi prvu.Jer seriju pamtim i gledam jos dok su TV bili crno beli,pa u boji ali dok je pisalo da li je i program koji se emituje u "coloru".A odnos visina i duzina ekrana bila 4-3.I da zaista volim Zvezdane Staze.Koje su,zna se  (serijal) bile ukinute zbog male gledanosti.A slavu su joj kasnije doneli filmovi koji su snimljeni.Ja kao klinac nisam ni pamtio kapetana Kirka.Ali i moji drugari i ja smo znali Mister Spoka i njegov "pozdrav".Hvala prevodioci-ma sto smo u mogucnosti da je pogledamo.Prijatno popodne svima zelim.