Star Trek: DiscoveryPogledaj trailer!

TV serija

drama, akcija, znanstvena fantastika, avantura (2017)

Star Trek: Discovery

Ocjena korisnika
Odlično!
7,4
Star Trek: Discovery

Godina:

2017

Žanr:

drama, akcija, znanstvena fantastika, avantura

Trajanje:

60 min

Autor:

Alex Kurtzman
, Bryan Fuller


Glavne uloge:


Sonequa Martin-Green
  >  Michael Burnham
Wilson Cruz
  >  Dr. Hugh Culber
Anson Mount
  >  Captain Christopher Pike
Mary Chieffo
  >  L'Rell
Emily Coutts
  >  Keyla Detmer
Maulik Pancholy
  >  Dr. Nambue
Mary Wiseman
  >  Sylvia Tilly
Mary Wiseman
  >  Cadet Tilly
Terry Serpico
  >  Admiral Anderson
Rekha Sharma
  >  Commander Landry
Kenneth Mitchell
  >  Kol
Damon Runyan
  >  Ujilli
Shazad Latif
  >  Lieutenant Tyler
Jayne Brook
  >  Admiral Cornwell
Jason Isaacs
  >  Captain Lorca

Opis:


“To go boldly where no one has gone before”, poklič je dobro poznat svakom fanu televizijske naučne fantastike. Novi serijal iz svijeta “Zvjezdanih staza” možda nas baš odvede u to tamno i neizvjesno, formulaičnoj i predvidivoj franšizi zasad neistraženo područje.

Serija prati posadu svemirskog broda Discovery i njihova istraživanja novih svjetova i civilizacija. Smeštena je desetak godina prije događaja u originalnoj seriji te donosi period koji do sada nikada nije istražen, a koji je oblikovao istoriju Federacije.

“Star Trek: Discovery”, naime, najnoviji je uradak iz fantastičkog svijeta starog nešto više od pola stoljeća, serijaliziranog i filmovanog u nekoliko desetina inačica, no gotovo uvijek u skladu sa principima “poznatog svemira”. Ovog su se poduhvata prihvatili Brian Fuller, poznat kao pisac nekoliko vrlo uspješnih epizoda voljenih serijala iz istog univerzuma, Deep Space 9 i Voyageri i nemali Star Trek geek, i Alex Kurtzman, producent profitabilnih, no baš omiljenih filmova sa obnovljenom prvobitnom postavom.

Obradio/la:

puckman
 • Slično za pogledati
 • Komentari (68)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • memich
  Translator
  20.06.2019. 10:23
  Može bit dobra glumica, ali za tu ulogu dati nekom nagradu... Niđe veze.Možda se promijenila njena uloga kasnije, prestao da pratim poslije prve sezone, ali dobiti nagradu za tako bezemotivnu ulogu...Meni je ona bezveze za tu ulogu inače jer je hakljava.Ko fol neki junak, a izgleda kao kad bi nogom udarila plišanog medu da bi dobila 5 fraktura.
 • cersei
  Administrator
  20.06.2019. 09:40
  eh jaka joj je institucija dala nagradu  to su oni frikovi ko sheldon
 • Black Raven
  eXtreme member
  20.06.2019. 01:23
  I ja mislim da je glavna uloga trebala biti dodeljena nekoj boljoj glumici a ne ovoj, ali šta da se radi, tako je kako je.Njenu glumu neću ni komentarisati jer neki "profesionalci" misle drugačije od nas, dali joj čak i nagradu.https://www.imdb.com/name/nm2792296/awards?ref_=nm_awd   Možda bude odlična serija, ali moraju još nekog bolljeg glumca ili glumicu da ubace u serijal.Stavili su sve neke epizodne serijske glumce i hoće da izguraju poznati serijal, teško će se do desiti.Mogli su barem da ih proberu bolje.Najgori deo serije, po mom mišljenju, su režiseri.Svi ovi režiseri iz serije ne zaslažuju da režiraju ni neke balkanske serije a kamoli jedan Star Trek.Režiseri koji su režirali američke policijske serije ne treba da snimaju SF serije, jer ne razumeju taj žanr.Nadam se da će se popraviti na bolje. [učitaj cijeli komentar]