The ExpansePogledaj trailer!

TV serija

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler (2015)

The Expanse

Ocjena korisnika
Odlično!
8,593%
The Expanse

Godina:

2015

Žanr:

drama, misterij, znanstvena fantastika, triler

Trajanje:

60 min

Autor:

Mark Fergus
, Hawk Ostby


Glavne uloge:


Dominique Tipper
  >  Naomi Nagata
Wes Chatham
  >  Amos Burton
Steven Strait
  >  Jim Holden
Cas Anvar
  >  Alex Kamal
Shohreh Aghdashloo
  >  Chrisjen Avasarala
Shawn Doyle
  >  Sadavir Errinwright
Frankie Adams
  >  Roberta 'Bobbie' W. Draper
Cara Gee
  >  Camina Drummer
Thomas Jane
  >  Joe Miller
David Strathairn
  >  Commander Klaes Ashford
Nick E. Tarabay
  >  Coytar
Wes Chatham
  >  Amos Burton
Burn Gorman
  >  Adolphus Murtry
Florence Faivre
  >  Julie Mao
Florence Faivre
  >  Julie Mao (credit only)

Opis:


Radnja serije je smeštena u dalekoj budućnosti i prati nestanak mlade žene čiji slučaj spaja iskusnog detektiva i lošeg kapetana broda u trci širom solarnog sistema. Pokušaće da otkriju najveću zaveru u istoriji čovečanstva.

Obradio/la:

Kneginja
 • Slično za pogledati
 • Komentari (283)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!

 • baho
  Senior translator
  09.02.2021. 16:37
  U sceni kad se suočavaju Inaros i Drummer na Pelli, Cara je bila u 8. mjesecu trudnoće.
  Ako malo bolje pogledaš vidjet ćeš da je tu kamera zaobilazila na svaki način da iz krupnog plana prikaže njen stomak.
 • Danilo-Naissus
  Junior moderator
  09.02.2021. 15:45
  Vidiš... potpuno sam zaboravio "problem Cas Anvar"...
  i mislim da si u pravu... kasno je i glupo da menjaju glumca.

  Glumački, režiserski i scenski - za svaku pohvalu.
  Meni je Kamina Drumer (u stvari Miči Pao u knizi) najbolji lik ove sezone i generalno... a mislim da sam čuo da je bila trudna u vreme snimanja... ako se nije porodila).

  I unapred se radujem učešću Dr. Praxidike 'Prax' Meng u narednoj sezoni.
  Odličan lik. I njegova porodica. I mala Mei.   :)
 • baho
  Senior translator
  09.02.2021. 14:17
  Ma ne bi ni valjalo da je bukvalno preslikano.
  Najveći problem je što su morali riješiti (mijenjati) problem "Alex", tj. problem "Cas Anvar"... Ali uradili su to na jedini ispravan način, kad se razmisli.

  Imali smo razrješenja Naomine, Amosove i Alexove prošlosti. O Holdenu smo već znali manje-više sve, pa je njegov dio drugačiji. Ostali likovi, iako su u knjizi sekundarni, takođe su dobili dobar dio priče. Alexov dio su malo skresali u post-produkciji i izmijenili kraj, jer valjda nisu htjeli dati Casu previše minuta. Zato možda nekima djeluje predugo ono s Naomi (viđao sam takve komentare). Ali sve i da je tako, Dominique je pružila svoje najbolje momente u ovoj sezoni. Ma rasturila je.

  Režija je opet posebna priča. A na sve to, posebno bih istakao Brecka Eisnera, koji je režirao 1, 2, 9. i 10. epizodu (ako se ne varam) i koji je i ranije imao najviše režiranih epizoda u seriji (praktično glavni režiser - tip kojem daju najteže epizode).
  Ona scena Amos, Eric, Hutch na otoku bježe s vana do broda prije polijetanja, tj. gdje nađu Clarissu koja je "riješila" problem napadača s druge strane je sva rađena u jednom kadru. Isto vrijedi i za scenu u 2. epizodi, kad se pogled s neba spušta na Baltimore i na Amosa u njemu. Tu je kameru nosio helikopter, pa je nekako predao kranu, koji ju je spustio na zemlju. Doduše tu ima i malo CGI, ali je snimak 1 kadar. Ali ova iz 9. epizode, a još je i akcija, nešto je vrhunsko i sigurno će biti antologijska.
  Kad smo već umjetničkog izbora od strane režisera, tj. opet Eisnera, scena spašavanja Naomi, gdje nam prikazuje samo nju je fantastična. 

  O tome kako su prikazali svemir, svemirske bitke i slično, ne treba ni govoriti, jer to je ono gdje The Expanse rastura. Samo da napomenem, čak i oni belterski brodovi marsovske proizvodnje, koji napadaju Roci su vrlo detaljno prikazani, iako im je rok trajanja na ekranu prilično mali.

  A kraj... baš kako treba. OK imamo ono s Barkeithom iz epiloga 5. knjige, ali ono na Lakoniji (pogotovo ono u orbiti) je poseban bonus. To je mali preview nečega što dolazi puno kasnije....

  Ma, fantastična sezona. Ne znam šta neki očekuju... Star Wars? Gomilu X-krila, koja besmisleno lete bez ikakve fizikalne osnove?
  Možda je malo sporija od nekih drugih. Ali imajte na umu da je ovo tek sredina priče. Sve se gradilo prema ovoj sezoni i sve dalje se nadograđuje na nju.